17 June 2024

inchirieri auto

Inca nu ai apelat la serviciile de inchirieri auto? Iata tot ce trebuie sa stii!

Atat locuitorii marilor orase, cat si turistii care le viziteaza apeleaza tot mai frecvent la serviciile companiilor de inchirieri auto. Daca te intrebi, la randul tau, care sunt avantajele unei asemenea decizii, iata cateva informatii pe care este esential sa le cunosti!

Categoriile disponibile de servicii de inchirieri auto FocusRent.ro

Exista trei variante disponibile pentru soferi, dintre care prima este reprezentata de serviciul de inchiriere pe termen scurt, care poate porni chiar si de la o singura zi. Se dovedeste folositor in momentul in care ai nevoie de masina pentru a face o impresie buna la un anumit eveniment, cand petreci cateva zile intr-un oras strain sau cand pleci intr-o scurta vacanta alaturi de familie sau de prieteni.

Pe de alta parte, pentru companii este disponibil serviciul care ofera masini de inchiriat pe termen lung. Firmele care apeleaza la aceasta varianta au parte de mai multe beneficii financiare si fiscale, precum deductibilitatea fiscala integrala a TVA-ului. De asemenea, faptul ca autovehiculele nu sunt inregistrate in patrimoniu ajuta la cresterea capacitatii de finantare a firmei. Un avantaj este reprezentat si de faptul ca activitatile de mentenanta si de administrare a parcului auto ies de sub grija firmei.

O a treia varianta este reprezentata de serviciul de inchirieri microbuze de 8+1 locuri, util atunci cand mai multe persoane doresc sa se deplaseze in acelasi loc. Decat sa inchiriezi doua automobile diferite, e preferabil sa alegi un microbuz, cu ajutorul caruia tu, prietenii, colegii sau invitatii la un eveniment monden veti ajunge la destinatie rapid si in conditii confortabile.

inchirieri auto

Modele disponibile la firmele de inchirieri auto

Companiile pun la dispozitia tuturor celor interesati mai multe tipuri de autoturisme, intre care poti alege in functie de fiecare situatie in parte si de necesitatile pe care le presupune aceasta. Este limpede ca ai nevoie de modele diferite pentru a merge la o intalnire de afaceri, pentru a pleca intr-o excursie la munte, respectiv pentru a te “strecura” prin aglomeratia unui oras mare. Iata, deci, principalele optiuni:

• clasa Economy, cu modele precum Dacia Logan, Ford Fiesta, Opel Corsa (cutie automata de viteze), Ford Focus, Volkswagen Golf si Skoda Octavia;

• clasa Luxury, din care fac parte masini precum VW Touran, Mercedes Benz A Klasse, VW Passat, Audi A4, Mercedes Benz C Klasse, Mercedes Benz E Klasse, Mercedes Benz GLA si Mercedes Benz GLC Coupe;

• clasa SUV si 4×4, cu urmatoarele modele: Dacia Duster, VW Tiguan, BMW X5 si Mercedes Benz GLE;

• microbuze de 8+1 locuri, cu modele precum VW Transporter, Mercedes Vito si Mercedes Benz V Klasse.

Alte informatii semnificative despre serviciile de inchirieri auto

Daca doresti sa apelezi la aceste servicii, trebuie sa indeplinesti cateva conditii. In primul rand, este nevoie sa fi implinit varsta de 18 ani si sa detii permis de conducere valabil de cel putin 1 an. Atunci cand primesti masina, trebuie sa prezinti actele de identitate in original, deoarece pe baza lor este completat un contract de inchirieri auto.

Fiecare autoturism este ridicat de catre client sau livrat acestuia cu rezervorul plin si trebuie returnat in aceleasi conditii. Diferenta este platita la un pret mai mare cu 0,5% fata de pretul pietei.

Acestea sunt detaliile esentiale pe care trebuie sa le cunosti despre inchirierea de masini. Dupa ce vei apela prima data la aceasta varianta, te vei convinge de toate beneficiile sale!