22 May 2024

Femeile, bărbații și șofatul!

Atunci când ”tubul tău de oxigen” îți dovedește că este doar un alt idiot care s-a perindat cu bocancii prin viața ta iar prietenele ți se par plictisite de tine și de problemele tale existențiale, ai vrea să-ți vinzi viața doar pentru plăcerea de a negocia și a face ceva nou. Desigur, nu poți face treaba asta doar pentru că nu mai vezi nici măcar cai verzi pe pereți.
Și, atunci, tu ca o femeie ce caută motiv să răzbată într-o lume a bărbaților, încerci să pui stăpânire pe toate lucrurile specifice masculilor. Desigur, tu ne poți îmbăta frecvent și să dormi pe podeaua tuturor bodegilor până dimineață, nu poți să înjuri fără să-ți vină să intri sub masă de rușine, nu poți nici măcar să ”urli” entuziasmată la un meci de fotbal.
Concluzie: încerci să conduci! Și nu viața masculilor ci automobile! Adică, ce… o femeie nu poate conduce o mașină? Și așa te ambiționezi până te trezești cu ”colacul” în mână pentru prima oară. Ești entuziasmată, și-ți verifici rujul în toate oglinzile din dotare, însă în dreapta stă flegmatic instructorul (și el, parte din specia mult urâtă de tine) care-ți spune din când în când: ”ne mișcăm și noi, domnișoară?”
Și atunci, mai mult te ambiționezi. Încerci să-ți dai seama care-i treaba cu ambreiajul și cutia de viteze. Îți iese oarecum treaba asta, nu prea vezi tu roșu la semafor și pietonii pe trecere, dar tu știi să conduci. Că doar na, scoți 26 din 26 la chestionarele auto.
Desigur, instructorul continuă să-ți spună că-ți trebuie ore suplimentare căci la partea practică stai cam prost, dar tu nu te lași. Doar nu vei lăsa un mascul să-ți spună că eșuezi în planul tău măreț de a-ți găsi scopul în viața: acela de a conduce, mașina!
Pentru satisfacția ta supremă, iei sala cu 26 din 26, doar ai făcut teste pe drpciv. Însă, ghici ce, ”traseul” îl dai tot cu un mascul. El, gentil în felul lui, îmbrăcat în uniformă (te atrage treaba asta) îți pune frâna-n bot când tu te simți vitează să accelerezi ieșind după un drum fără prioritate. Abandonezi șofatul, te dai bătută și învinuiești sexul opus pentru că te oprește din găsirea scopului în viață.
În cele din urmă, îți dai seama că a fost o prostie să vrei ceva doar pentru a-i demonstra cuiva că ești în stare să ai. Și ghici ce, iei și permisul! (cu ore suplimentare)