13 June 2024
fungicide

fungicide

De ce ar trebui ca fiecare agricultor sau gradinar sa utilizeze fungicide?

Intretinerea unor culturi de calitate are la baza aplicarea de tratamente corespunzatoare in vederea combaterii daunatorilor care pot afecta rezultatele finale. Utilizarea gamei de fungicide, de exemplu, joaca un rol esential in acest sens, fiecare agricultor avand nevoie de aceste substante pentru a inhiba aparitia, dezvoltarea si raspandirea ciupercilor in randul plantelor.

Se recomanda ca majoritatea acestor produse sa fie aplicate pe culturile agricole inainte de a aparea semnele specifice bolilor fungice sau inca de la observarea primelor indicii. Acest aspect cere o atentie sporita deoarece pesticidele de acest tip nu vindeca simptomele deja aparute, chiar daca este eliminat agentul patogen. Asadar, pentru a evita pierderi financiare considerabile, este decisiv sa apelezi din timp la substantele potrivite pentru a asigura protectia necesara unor culturi productive, neafectate de boli.

fungicide
fungicide

Exista patru motive pentru care fiecare agricultor sau gradinar ar trebui sa utilizeze fungicide. Iata care sunt acestea, conform www.plantmaster.ro!

  • Controlul activitatii fungilor asupra culturilor de plante si stoparea dezvoltarii si raspandirii acestora;

  • Cresterea nivelului de productivitate a culturilor agricole;

  • Reducerea petelor ce apar pe produsul final al fiecarei culturi;

  • Reducerea vatamarilor care pot afecta partea comestibila a plantei si gradul de atractivitate, factori care influenteaza in mod direct vanzarile;

  • Imbunatatirea duratei de conservare a produselor agricole si a calitatii plantelor recoltate, prezenta ciupercilor facand inutilizabile fructele, legumele si semintele;

  • Evitarea contaminarii, deoarece fungii au efecte negative si asupra sanatatii consumatorilor, fie ei oameni, fie animale.

Cele mai bune fungicide recomandate de specialisti

Desi exista numeroase produse pentru combaterea fungilor, printre acestea, cateva se diferenteaza de restul in mod deosebit. Producatorii recomanda cu precadere doua produse din aceasta gama: Acrobat MZ 69 WG si Bravo 500 SC.

Acrobat MZ 69 WG

Unul dintre cele mai bune fungicide in prezent este Acrobat MZ 69 WG. Produsul are mod dublu de actiune, atat sistemic, cat si de contact si este foarte eficient pentru a combate mana cepei, a cartofului, castravetilor si rosiilor. Substantele sale active sunt renumite pentru ca intrerup formarea peretilor celulari ai ciupercii si actioneaza in toate stadiile ciclului evolutiv.

Bravo 500 SC

Un alt produs foarte bun este Bravo 500 SC. Acest fungicid de contact combate numeroase boli si este compus dintr-o formula speciala, care are la baza o tehnologie unica. Se aplica la debutul perioadei cu risc de declansare a procesului de imbolnavire, pentru a preveni infestarea cu agenți patogeni si a stopa dezvoltarea acestora. Produsul are risc scazut de aparitie a rezistentei bolilor, are actiune multipla, preventiva si lucreaza la suprafata plantei prin inhibarea germinatiei sporilor ciupercii.

Formula sa contine diversi adjuvanti si surfactanti incorporati, care asigura o distributie uniforma pe plante si o aderenta excelenta, chiar si in conditii de precipitatii usoare. Se aplica preventiv, inainte de aparitia bolii, iar intervalul dintre tratamente este de 7-12 zile, putand fi adaptat in functie de cultura si de conditiile climatice.

Acest tip de pesticide este esential pentru orice agricultor, pentru a mentine culturile sanatoase. In ofertele de pe piata vei gasi numeroase fungicide de contact si sistemice, insa pentru alegerea celui mai bun produs pentru culturile tale, este decisiv sa tii cont de modul de aplicare si actiune, de simptomele care apar si de bolile de care sufera plantele vizate. Opteaza pentru formulele optime pentru cultura ta, iar rezultatele finale vor fi cele scontate!