17 June 2024

Cursuri de dans pentru un corp si o minte sanatoase

Dansul reprezinta o activitate la fel de veche si de variata ca si muzica am putea spune, acestea coexistand armonios in atat de multe forme. Exista numeroase dovezi ale existentei acestuia inca din timpul primelor civilizatii, de la antichitate si chiar si dinainte de aceasta, fiind specifice pentru diverse ocazii, de la cea de petrecere a timpului liber pana la ritualuri, sarbatori si asa mai departe. In ziua de azi de incearca integrarea multor dansuri in societatea moderna in forme care sa fie usor de inteles si de utilizat de oricine.

Nu este asa de usor pentru o persoana sa invete un anumit dans daca nu este obisnuita cu acesta de la o varsta frageda, cand informatiile sunt retinute cel mai usor si de aceea, cei ce doresc sa devina mai buni in asta, sa avansaze, sa ajunga chiar la un nivel experimentat, cauza solutiile potrivite la aceste probleme. Iar salvarea este adusa de cursurile oferite de diverse agentii, precum Dance Vision, in cadrul careia pot participa la numeroase cursuri atat copiii cat si adultii. Acestea sunt sustinute de persoane cu experienta in acest domeniu, care ii poate ajuta si pe cei mai rigizi sa poata realiza miscarile necesare.

Totul incepe cu pasii si pozitiile de baza, executate cu miscari usoare, negrabite. Astfel de actiuni pot fi realizate de asemenea si de acasa, pentru a stapani si mai bine dansul dorit. Asemeni unui maestru care deja cunoaste toate tainele unei anumite arte, si acesta revine de multe ori la baze, acestea fiind punctul de plecare pentru toate celelalte actiuni. In timp, pe masura ce miscarile princilale sunt stapanite se poate creste viteza de realizare a acestora precum si invatarea de noi miscari care ar trebui in acest punct sa fie retinute mult mai repede si intr-un mod mai corect.

In cadrul clubului sportiv Dance Vision, clientii au posibilitatea de a participa atat la cursuri in grup, ca eu date si ore prestabilite cat si la cursuri private, unde datele pot fi stabilite impreuna cu antrenorul personal. Predominante sunt dansul sportiv si dansul modern insa exista si numeroase lectii pentru dansul mirilor, una dintre cele mai importante parti din cadrul unei nunti dar si posibilitatea ca un clienti, atat persoane fizice cat si companii, sa apeleze la dansatorii ce fac parte din echipa clubului pentru diverse evenimente unde se doresc momente artistice de dans. Pe site-ul lor, https://www.dancevision.ro/, pot fi gasite toate informatiile necesare despre serviciile oferite dar si despre tarifere percepute pentru toate acestea.

Pe langa cursurile de dans oferite aici, exista si cluburi de fitness. Acestea reprezinta o alegere buna pentru cei ce au un corp mai rigid si isi doresc sa obtina un grad potrivit de flexibilitatea pentru a putea realiza un anumit dans. Acestea sunt disponibile si pentru adulti dar si pentru copii. Unele stiluri de dans, mai ales cele unde exista un partener, necesita si un anumit nivel de coordonare dar si de forta fizica poate si astfel, cursurile de fitness pot deveni chiar necesare si nu doar optionale. Acelasi lucru il putem spune si despre o dieta echilibrata. Sau mai bine spus, o alimentatie echilibrata. Nu este mereu nevoie sa renuntam in totalitate la anumite alimente daca le consumam cu moderatie si incepem sa ne indreptam atentia si spre altele care sa ne ofere beneficiile de care avem nevoie. Aceste doua aspecte, combinate, ne vor oferi rezultate pozitive nu numai in ceea ce priveste posibilitatea de a invata mai bine sa dansam dar si sa ne simtim mai bine si sa fim mai sanatosi.

Dupa cum am precizat, copiii sunt cei ce pot invata cat mai repede sa danseze, asa cum pot invata orice altceva. De altfel, au si corpuri mult mai flexibile si stari de spirit pozitive, aspecte care conteaza foarte mult. Pentru asta, clubul a incheiat de-a lungul anilor si inca incheie parteneriate cu diverse institutii de invatamant, atat gradinite cat si scoli, prin care dansatori cu experienta se deplaseaza acolo unde este nevoie si le ofera micutilor lectiile necesare pentru a deveni cat mai priceputi intr-un anumit dans sau in mai multe categorii.

Ca orice alta activitate care implica miscarea, dansul ne ajuta sa avem un corp mai bine definit, sa ne punem sangele in miscare si sa ne dorim sa realizam de fiecare data mai mult, sa devenim mai buni si sa ne simtim mai bine prin asta. Este de asemenea benefic si pentru persoanele timide, care nu au initiativa sau care se feresc de a dansa in public, unde exista persoane pe care nu le cunosc. Prin lectiile e au loc alaturi de alti doritori, se poate scapa mult mai usor de aceste temeri si se va capata o mai mare incredere in sine pentru oricine.

Dansul mirilor, specific fiecarei nunti, nu trebie sa fie mereu acelasi, sa fie realizat in varianta clasica, cunsocuta de toti ci mai degraba poate fi aleasa dupa bunul plac al mirilor, atat stilul de dans cat si melodiile care sa il acompanieze, chiar tinutele si alte aspecte. Acestea pot fi comunicate instructorului de dans iar cu ajutorul acestuia, avand experienta necesara. Se poate opta si pentru un dans alaturi de o pereche de dansatori profesionisti, care va oferi un impact si mai puternic intregului moment si in mod sigur ii va face pe ceilalti sa omita eventualele greseli pe care mirii le-ar putea face.