22 June 2024

Cursuri de calificare pentru meserii in industria alimentara

Ca raspuns la dinamica foarte mare a pietei fortei de munca, dar si ca o nevoie la faptul ca foarte multe scoli profesionale au fost desfiintate in ultimele decenii, centrele de formare si pregatire a adultilor ofera diferite cursuri de calificare si de formare profesionala pentru a gama diversificata de meserii si ocupatii. In randul acestor cursuri regasim pregatirea pentru diferite ocupatii in industria alimentara.

Acest domeniu de activitate are o nevoie tot mai mare de personal calificat. In acest sens cei interesati sa lucreze in industria alimentara pot avea in vedere cursuri de calificare si de formare profesionala pentru meserii si ocupatii precum cea de bucatar, cofetar-patiser, brutar sau preparator de paste fainoase.

Avantajele cursurilor de formare profesionala

Atunci cand alegi sa te inscrii la un astfel de curs de calificare acreditat de catre Autoritatea Nationala de Calificare (ANC) vei beneficia de o serie importanta de avantaje. In primul rand vorbim despre avantajul de a obtine o calificare recunoascuta in tara si in Uniunea Europeana intr-un timp foarte scurt. Cursul pentru obtinerea calificarii pentru meseria de bucatar dureaza 4 luni, tot la fel cum dureaza si cursul pentru ocupatia de cofetar-patiser.

Un al doilea avantaj pentru care merita sa ai in vedere cursurile de calificare pentru meseriile din industria alimentara se refera la conditiile necesare pentru inscrierea la cursuri. Sunt suficiente copii dupa actul de identitate, certificatul de nastere si certificatul de casatorie (unde este cazul), iar nivelul studiilor cerute este de minim 8 clase. Cu alte cuvinte aceste cursuri se adreseaza atat celor care au absolvit de curand liceul, cat si persoanelor trecute de prima tinerete si care doresc sa obtina o calificare pentru a lucra in domeniul alimentatiei publice.

Costurile mici sunt alt avantaj pentru care cursurile de calificare sunt avantajoase. Daca alegi sa te inscrii pentru un curs de bucatar sau de cofetar-patiser, costurile vor putea fi amortizate inca din prima luna de angajare pe un astfel de loc de munca. Mai mult decat atat, toate cursurile de calificare vor putea fi achitate in rate.

Accesibilitatea cursurilor de formare profesionala reprezinta un alt atuu important. Faptul ca multe dintre aceste cursuri pot fi parcurse online pentru partea teoretica si la foarte multi prestatori de servicii de profil din intreaga tara pentru partea practica este un avantaj important de amintit.

Cursuri de formare profesionala acreditate pentru industria alimentara

Indiferent daca intentionezi sa te califici pentru meseria de bucatar, cofetar-patiser sau brutar, cursuri acreditate de catre Autoritatea Nationala de Calificari (ANC) pentru aceste ocupatii in industia alimentara se organizeaza in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Aceste cursuri de calificare sunt organizate de de International Know-How Center. Pentru mai multe detalii poti accesa www.cursuricalificarepro.ro.