13 June 2024

Curatarea canapelelor cu tapiterie din stofa. Sfaturi utile si recomandari

Canapeaua cu tapiterie din stofa este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier dintr-o locuinta. Nu este ceva neobisnuit ca aceasta sa se murdareasca sau sa se pateze. De aceea, pentru prelungirea duratei de viata a acesteia, este esentiala o curatare periodica.

Curatarea canapelelor cu tapiterie din stofa

Canapeaua cu tapiterie din stofa este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier dintr-o locuinta. Nu este ceva neobisnuit ca aceasta sa se murdareasca sau sa se pateze. De aceea, pentru prelungirea duratei de viata a acesteia, este esentiala o curatare periodica.

Curatarea canapelelor din material textil poate parea o sarcina dificila. Iata cateva sfaturi despre cum sa curatati canapele cu tapiterie din material textil:

Aspirarea

Mai inainte de a curata canapeaua, este important sa indepartati praful. Folosind atasamentul pentru tapiterie, aspirati intreaga canapea, acordand o atentie deosebita imbinarilor dintre perne si colturilor.

Indepartarea petelor

Cu cat o pata este mai veche, cu atat este mai greu de indepartat. De aceea este esential sa o curatati cat mai curand posibil, imediat ce a-ti observat-o. Pentru petele de grasime, o solutie simpla de curatare, este presararea bicarbonatului de sodiu pe zona patata si apoi lasat asa cateva minute. Apoi, folosind o carpa curata, frecati usor bicarbonatul de sodiu pe pata. Repetati acest proces pana cand pata este inlaturata.

Petele de alcool pot fi indepartate amestecand parti egale de alcool si otet alb intr-un bol. Se inmoaie o carpa curata in amestecul de alcool si otet si se freaca usor pata cu miscari circulare. Este recomandat a se evita utilizarea de mult lichid fiindca acesta se poate infiltra in pernele canapelei si le poate deteriora.

Solutie de curatare

Este important sa folositi o solutie de curatare potrivita pentru materialul din stofa al tapiterie canapelei. Se testeaza mai intai o zona mica, discreta, a canapelei. Asigurati-va ca solutia de curatare nu a provoacat daune inainte de a curata intreaga canapea.

Ca si solutie de curatare, se recomanda o solutie de curatare pe baza de apa pentru canapele din material textil. Amestecati o cantitate mica de solutie de curatare cu apa intr-o sticla de pulverizare. Pulverizati solutia pe suprafata canapelei. Folositi o carpa curata pentru a freca usor zona. Utilizati miscari circulare. Asigurati-va ca evitati sa pulverizati foarte mult sfofa canapelei, deoarece pot fi produse pete de apa sau deteriorarea tapiteriei.

Uscare

Este important sa lasati canapeaua sa se usuce complet inainte de a o utiliza din nou. Pentru a accelera procesul de uscare deschideti ferestrele sau porniti un ventilator. Nu este recomandata utilizarea unui uscator de par deoarece caldura poate deteriora tapiteria.

Pe parcursul unui an este recomandabil sa aveti o rutina de curatare a canapelelor. Aceasta include aspirarea canapelei, indepartarea petelor – cat mai curand posibil dupa aparitia lor – si curatarea in profunzime.

Curatarea canapelei la domiciliu se poate face cu putin efort si atentie. In cazul in care nu aveti timp sau credeti ca nu aveti experienta necesara pentru a duce curatarea la bun sfarsit, poti sa apelezi la servicii profesionale de curatare a canapelelor. O companie profesionista de curatare a canapelelor – precum Atelierul de Curatenie, cu preturi incepand de la 99 lei / canapea – are expertiza si instrumentele necesare pentru a curata chiar si cele mai dificile pete de murdarie. Ei utilizeaza solutii si echipamente de curatare de calitate pentru a se asigura ca va obtine, in urma curatarii, o canapea curatata si igienizata temeinic.

In Bucuresti sunt multe firme care ofera servicii complete de curatare canapele. Aceste companii ofera solutii profesionale si accesibile pentru curatarea canapelelor, incluzand curatare in profunzime, indepartarea petelor si protectia tesaturilor.

Recomandarea noastra: Atelierul de Curatenie – Curatare Canapele Bucuresti, 0737.590.634 – o firma ce ofera servicii de curatare canapele in Bucuresti si in toate localitatile din judetul Ilfov (precum Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Pantelimon, Popesti-Leordeni, Voluntari). In aceasta luna, firma va ofera si o reducere de 10% pentru orice curatare de canapele si saltele la domiciliu!

Concluzionand, curatarea unei canapele cu tapiterie din stofa poate parea in multe momente o sarcina descurajanta. Insa, cu instrumentele si tehnicile potrivite, iti poti curata singur canapeaua. Daca ai nevoie de ajutor suplimentar sau nu ai timpul necesar, nu ezita sa apelezi la o firma specializata in curatat canapele.