13 June 2024
mobilier stil shaker

Ce este mobila in stil shaker?

Mobilierul Shaker este un stil distinctiv de mobilier dezvoltat de Societatea Unita a Credinciosilor in cea de-a doua Aparitie a lui Hristos, cunoscuta in mod obisnuit sub numele de Shakers, o secta religioasa care avea principii directoare de simplitate, utilitate si onestitate. Credintele lor s-au reflectat in mobilierul bine facut, cu design minimalist. Da, stim ca suna ciudat, dar asa am avut prima data mobilier in stil Shaker.

Comunitatile Shaker erau in mare parte autosuficiente: in incercarea lor de a se separa de lumea exterioara si de a crea un rai pe pamant, membrii isi cultivau propria hrana, isi construiau propriile cladiri si isi fabricau propriile unelte si mobilier de uz casnic.

Cum era facuta mobila in stil Shaker?

Mobilierul a fost realizat cu grija, cu forma si proportie functionala. In loc sa foloseasca ornamente, cum ar fi incrustatii, sculpturi, accesorii metalice sau furnir, care au fost vazute ca fiind mandre sau inselatoare, au dezvoltat solutii creative, cum ar fi aranjamente asimetrice pentru sertare si forme multifunctionale pentru a adauga interes vizual. Mobilierul era realizat din lemn de cires, artar sau pin, care era in general patat sau vopsit cu una dintre culorile dictate de secta, de obicei albastru, rosu, galben sau verde. Elementele de sertare pentru dulapuri sau alt mobilier au fost realizate din lemn.

O activitate de baza pentru comunitatea New Lebanon Shaker din anii 1860 a fost productia de scaune bine facute cu spatar sau scaune intoarse. Designul minimalist si scaunele tesute au fost rapid si usor de produs. Mobilierul construit si folosit de credinciosii din Noul Liban este expus in camera Shaker de la Muzeul Metropolitan de Arta din New York , care provine din prima casa de locuit a familiei North Family Shakers din 1818. Mobilierul, achizitionat in anii 1970, si textilele Shaker sunt considerate printre cele mai bune colectii Shaker din lume.

Multe exemple de mobilier Shaker supravietuiesc si se pastreaza astazi, inclusiv forme populare precum mese Shaker, scaune, balansoare (fabricate in mai multe dimensiuni) si dulapuri, despre care se spune ca au usi Shaker, cunoscute pentru ca sunt panouri plate cu usi pe sine.  Colectiile de mobilier Shaker sunt intretinute de multe muzee de arta si istorie din Statele Unite si Regatul Unit, precum si in numeroase colectii private. Principiile de baza ale designului Shaker au inspirat unii dintre cei mai buni designeri de mobilier modern. Scaunele Shaker cu spatar, de exemplu, au influentat profund munca unei intregi generatii de designeri danezi postbelici. De asemenea, multe idealuri de mobilier s-au format in jurul constructiei comune de mobilier Shaker.

In prezent, poti sa ai astfel de mobila de la Nettfront fara sa fie nevoie sa investesti in piese de colectie. Astfel de piese de mobilier sunt disponibile la preturi mici, sunt usor introdus in locuinte si vestea buna este ca sunt unele dintre cele mai interesante piese de mobilier inclusiv pentru stilul minimalist. Cu ajutorul lor, vei obtine unele dintre cele mai interesante amenajari interioare, astfel incat sa te asiguri ca ai un interior bine personalizat.