30 September 2023

Care sunt cele mai utile solutii de iluminat pentru momentul in care ramai fara curent?

Avand o retea de curent electric imbatranita, in timpul furtunilor sau atunci cand ninge foarte mult exista riscul de a ramane fara curent. Nimeni nu isi doreste sa stea in bezna iar atunci cand este nevoie sa te misti vei dori sa ai o sursa de iluminat. Iata care sunt cele mai potrivite astfel de surse de iluminat pentru momentele in care apar pene de curent.

Lanternele sunt cele mai bune solutii

Lanternele sunt unele dintre cele mai bune solutii. In magazinele online vei gasi mai multe tipuri de lanterne pe care sa le utilizezi. Vezi aici pe site ce poti cumpara pentru a fi mereu pregatit in cazul unei pene de curent. Spre exemplu, poti alege o lanterna de buna calitate cu fascicul luminos mare sau care permite reglarea luminii. Aceasta lanterna va fi potrivita si pentru interior, dar mai ales pentru exterior. Atunci cand ai treaba afara vei avea nevoie de o lanterna care sa iti permita sa misti mainile, si atunci poti folosi o lanterna frontala. Pentru deplasare prin interiorul casei este ideala o lanterna cu fascicul de lumina mediu care sa nu ii orbeasca pe ceilalti.

Felinarele sunt surse de iluminat calde si prietenoase

Daca lanterna te face sa te simti ca un miner si crezi ca este prea rece pentru firea ta boema, atunci poti folosi in interiorul casei felinare cu baterii. Acestea arunca lumina calda in jur si atunci cand sunt si copii in zona acestia se vor simti mai relaxati. Totusi, nu renunta complet la lanterne. Imagineaza-ti ca trebuie sa iesi in curte si sa aduci lemne pentru foc. Nu poti face asta tinand in mana un felinar, iar frontala ramane cea mai buna solutie.

Lampi de birou pe baterii

Pentru o sursa de lumina focalizata poti folosi si lampile de birou pe baterii sau lampile de citit. Acelea sunt lampi mici care se pot prinde pe coperta cartii si care iti vor face lumina doar tine, dar daca vrei sa te relaxezi cu cartea preferata in timp ce serialul pe care il urmareai este intrerupt de pana de curent, o astfel de lampa este foarte utila.

Lumanari simple sau parfumate

Acestea sunt solutii de iluminat care au doar rolul de a crea un ambient in interior. Cu siguranta nimeni nu se mai gandeste acum ca ar putea merge cu lumanarea prin casa sau ca ar putea cara lemne din curte in interior, la lumina lumanarii. Pentru un ambient dragut atunci cand se ia curentul poti aprinde cateva lumanari parfumante sau simple pentru a crea un mediu prietenos in interior. Totusi, trebuie mentionat faptul ca aceste lumanari sunt unele dintre cele mai nepotrivite alegeri si motivele sunt evidente. Riscul de incendiu este mare si nu ar trebui niciodata lasate nesupravegheate. Este suficient ca un copil sa treaca pe langa lumanare si sa o darame pentru a se produce un eveniment pe care sigur nu ti-l doresti. Prin urmare, alege de fiecare data variante sigure iar daca poti, opteaza doar pentru variante pe baterii pentru penele pe curent, evitand focul.