20 June 2024

Care sunt cele mai importante ustensile intr-un bar?

Atunci cand deschieti un bar, este esential sa dispuneti de echipamentul de bar profesional potrivit. Echipamentul potrivit va poate imbunatati eficienta si profitul si va poate face unitatea si mai prestigioasa. Iata care sunt cele mai importante ustensile bar:

  • Un shaker este esential. Alegeti un model care sa va incapa bine in mana, astfel incat sa puteti amesteca cocktailuri pana la sfarsitul noptii.
  • Un jigger va permite sa masurati cu precizie cantitatea de alcool. Majoritatea jiggerilor sunt de diferite dimensiuni.
  • Lingura de amestecare are doua scopuri: amestecarea unui cocktail (daca nu trebuie agitat) si extragerea aromelor.
  • Pentru a zdrobi ingredientele mai mari, aveti nevoie de un pisalog. Cele din lemn functioneaza cel mai bine.
  • Folositi o strecuratoare pentru a retine gheata atunci cand turnati cocktailul din shaker in pahar.

Frigiderele din spatele barului

Frigiderele  din spate sunt special concepute pentru a depozita berile si alte bauturi intr-un loc racoros. Aceste frigidere au un profil redus, astfel incat se pot potrivi sub tejghele. Frigiderele din spate sunt, de asemenea, convenabile pentru comercializarea sticlelor, daca aveti o usa de sticla.

Masina de cuburi de gheata si gheata zdrobita

Pentru a face cocktailuri grozave, aveti nevoie de un aparat de gheata! Va trebui sa va ganditi cat de multa gheata doriti sa depozitati si sa produceti si cat de des o veti folosi. Pentru o utilizare intensa, veti avea nevoie de un aparat de gheata profesional si de un concasor de calitate.

Paharul de amestecare

Se utilizeaza pentru a pregati cocktailuri care nu trebuie agitate. Acesta este adesea gradat si poate fi uneori partea inferioara a agitatorului.

Dozator de apa calda

Dozatorul de apa calda este cea mai importanta piesa de echipament dintr-un bar! La inceputul serii, oferiti bauturi calde clientilor dumneavoastra cu ajutorul distribuitorului de apa calda, care este mereu la indemana.

Mojar

Acesta este accesoriul esential pentru fanii mojito. Se foloseste pentru a zdrobi frunzele de menta sau alte ingrediente care trebuie zdrobite.

Blenderul

Blenderul este ideal pentru prepararea de cocktailuri spumoase si pentru a amesteca ingredientele.

Suporturi de scurgere

Suporturile de scurgere sunt o necesitate in orice afacere. Acestea ofera o zona de spalare si clatire langa tejgheaua barului. Fara curatenie, barul nu va avea succes.

Paharele potrivite sunt esentiale

Atunci cand va alegeti paharele, trebuie sa tineti cont de clientela voastra si de meniul pe care il aveti. O berarie va inclina sa aiba o colectie de halbe, in timp ce un bar de vinuri va opta pentru seturi stilate de pahare. Luati in considerare durabilitatea sticlei, inaltimea si capacitatea acesteia. Evident, veti avea nevoie de o masina de spalat sticla pentru serviciul vostru de pahare, masinile profesionale de spalat sticla au cicluri de spalare de 120 de secunde. Paharele vor iesi foarte fierbinti si aproape uscate. De asemenea, ar trebui sa va ganditi sa investiti intr-o masina de spalat sticla profesionala, astfel incat sa le puteti spala in mod corespunzator fara a  deteriora paharele.

Covoras antiderapant

Atunci cand lucrati cu lichide si gheata, totul poate deveni lipicios si alunecos. De aceea, aceste covorase permit paharelor sa se lipeasca de tejgheaua barului si sa nu alunece.