22 May 2024

Calendar Bac 2024 comentat. Primul examen important din viață

Au fost stabilite datele la care se vor desfășura probele de Bacalaureat în acest an. Numărătoarea inversă deja a început. Citește câteva cuvinte despre ce te așteaptă și cum trebuie să te pregătești pentru Bac.

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea la sesiunea de vară

Prima sesiune este sesiunea de vară, care începe pe 17 iunie. Cel mai probabil, prima caniculă a verii se va produce fix în perioada de foc a Bacalaureatului, așadar ține cont să te hidratezi bine. Cu apă.

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru tine

Vineri, pe 7 iunie, tu ești un elev special și închei anul școlar mai devreme. Dar de atunci va începe cu adevărat presiunea psihică, prin care au trecut generații întregi și care continuă la generația ta.

17 – 19 iunie 2024: Proba orală la limba română

Contează să îți placă să vorbești, să te exprimi frumos și să fii concentrat doar pe ceea ce ai de făcut. Privirile celor din comisie nu sunt răutăcioase – oamenii aceia doar își fac treaba. Fă-ți și tu treaba!

20 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale

Nici nu îți imaginezi cât de importante sunt aceste competențe digitale, așa că acordă acestei probe atenția necesară. Fă-o mai mult pentru tine din viitor și mai puțin pentru că este probă la Bac.

25 – 27 iunie 2024: Proba orală la o limbă străină

Toți elevii de Bac vor deveni poligloți în aceste zile. Timpuri, sinonime – toate se vor învălmăși în mintea ta. Cheia este să exersezi. Tratează și proba asta ca pe ceva privind dezvoltarea ta personală.

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba scrisă

Luna lui Cuptor începe incendiar, cel mai probabil într-o lume descrisă într-un text literar. Dacă îți place materia, ai noroc. În caz contrar, ai o cască copiat bac la dispoziție și un ajutor de nădejde.

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

Ideea e următoarea: tu ți-ai ales acest profil; asumă-ți-l! Dacă voiai să schimbi profilul, o puteai face în clasa a X-a, fiindcă aveai timp să recuperezi programa. În concluzie, pune mâna pe carte.

3 iulie 2024: Proba la alegere a specializării – proba scrisă

Tu alegi care să fie. Când o alegi? Deși scrie mai sus că în perioada 3-7 iunie, trebuie să te hotărăști chiar acum, ca să știi pe ce materie să te axezi până pe 3 iulie. Dacă știi deja este foarte bine.

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor

Dacă ai obținut doar note de trecere, cântărește bine dacă vei depune contestație sau nu, ca să nu riști nimic. Dacă ai picat la ceva, a depune contestație îți poate salva Bacul și chiar drumul în viață.

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

Zarurile au fost aruncate. În aceste zile nu poți decât să te relaxezi puțin, să îți revii după trei săptămâni de foc și, dacă ai depus vreo contestație, să speri că vei obține acele sutimi în plus.

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Aceasta este ziua în care, dacă nu ai înțeles până acum, vei realiza că orice final este un nou început, orice etapă de viață lăsând loc alteia: facultate, job, afacere sau două astfel de lucruri duse în paralel.