28 March 2024

Utilaje de care ai nevoie atunci cand iti deschizi o pizzerie

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WcV2YkM3Dls

In momentul in care un antreprenor decide sa isi deschida o pizzerie, primul lucru pe care ar trebui sa il faca este lista de ustensile si utilaje de care are nevoie pentru ca aceasta sa functioneze. De la cuptoare de pizza profesionale si pana la simplele cutite utilizate, toate reprezinta instrumente fara de care pizzeria nu va functiona. De aceea, aceasta lista prezinta cele mai importante astfel de obiecte.

Cuptoare de pizza profesionale pentru o pizza savuroasa

Utilizand cuptoare de pizza profesionale este mult mai usor ca pizza sa iasa perfecta. Aceste cuptoare difera in ceea ce priveste capacitatea, modul de functionare si combustibilul utilizat, iar utilizatorii ar trebui sa stie dinainte ce isi doresc pentru a alege cel mai bun cuptor. Nu e deloc greu sa se ajunga la cuptorul potrivit atunci cand sunt cunoscute toate detaliile. Un cuptor profesional pentru pizza nu se va compara niciodata cu unul clasic atunci cand vine vorba despre rezultatele obtinute.

Citeste si: Cuptor pizza pentru gusturi rafinate

Malaxoare pentru aluatul de pizza

Se stie deja ca o pizza perfecta are aluatul potrivit, dar cum se obtine acest aluat? Cu siguranta nu cu mana, altfel ar dura ore daca nu zile, pana cand ar fi produs tot aluatul necesar pentru doua zile. In pizzeriile mari, unde se vad sute de pizza pe zi, aluatul trebuie sa fie facut repede si sa fie facut corect. Prin urmare, cea mai buna varianta este reprezentata de aluatul de pizza facut la malaxor pe retete clasice, unde sunt respectate in totalitate gramajele.

Masini pentru stors sucul de rosii

Atunci cand sosul este facut chiar in pizzerie, este recomandat sa fie folosite si masini pentru sucul de rosii, pentru ca acesta sa fie obtinut rapid. Ideal ar fi ca sosul sa fie facut pe loc si nu cumparat pentru un gust mai fresh si o aroma mai bogata, iar pentru asta, masinile de stors si pasat sunt variantele optime, care ajuta la obtinerea unor rezultate bune rapid.

Aceste trei ustensile sunt unele dintre cele mai importante pentru pizzeriile care se respecta, dar lista este cu siguranta mai lunga.