17 June 2024

Urmeaza sa petrecei un weekend la munte? Iata cateva recomandari ce iti pot fi de un real folos

Stilul de viata modern destul de haotic prin natura sa si timpul liber din ce in ce mai limitat sunt lucruri care in timp ne pot afecta destul de mult, atat la nivel fizic, cat si mental. In conditiile date, multi dintre noi alegem sa ne deconectam de la toti acei factori stresori prin intermediul unor mici escapada de weekend spre diferite zone din tara. Nu de putine ori, zonele montane par fi ideale pentru relaxare, pentru ca in spatele peisajelor ireale, adesea regasim multa liniste si posibilitati multiple de recreere, atat pentru noi, cat si pentru cei mici. Desi primavara isi face din ce in ce mai simtita prezenta, la munte conditiile de iarna inca sunt prezente, de aceea organizarea unei escapade la munte, nu este un lucru pe care il putem lasa la voia intamplarii.

O mica escapada de weekend la munte poate ca nu presupune pregatiri foarte minutioase, insa in mod cert nu este o idee tocmai inspirata sa pleci la drum nepregatit, De aceea, am alcatuit pentru tine o lista cu cateva recomandari de care sa tii cont atunci cand te pregatesti de o escapada la munte.

            Mijlocul de transport

Intr-o prima etapa, atentia ar trebui sa se indrepte asupra masinii, pentru ca la munte inca se circula in conditii de iarna, astfel ca in procesul de pregatire al masinii, ar trebui sa tina cont cu strictete de acest aspect. Daca consideri ca masina pe care o conduci nu este complet pregatitia pentru conditii de ianrna, ai oricand posibilitatea de a inchiria una pentru cateva zile. Spre exemplu, daca doresti sa vizitezi Poiana Brasov, ai posibilitatea de a apela la servicii de inchirieri masini in Brasov, astfel ca vei putea uita complet de alte pregatiri. Daca decizi totusi sa circuli cu masina proprie, nu uita sa verifici starea bateriei, franele, dar si sa nu uiti de lanturile auto.

            Spatiul de cazare

Dat fiind faptul ca vei petrece cateva zile aici, in procesul de pregatire nu ar trebui sa lasi pe ultima clipa aspectele ce tin de cazare. Mai exact, iti recomandam sa cauti din timp o unitate de cazare adaptata exigentelor tale. De indata ce ai stabilit cu exactitate unde vei sta alaturi de ceilalti membri ai familiei, te vei putea apuca de pregatit bagajele.

            Bagajul

In ciuda faptului ca este vorba doar despre un weekend, trebuie totusi sa tii cont de faptul ca vremea la munte, chiar si in aceasta perioada, poate fi una foarte schimbatoare si capricioasa. Din acest motiv, bagajul trebuie totusi sa primeasca un plus de atentie din partea noastra. Astfel, din bagaj nu ar trebui sa iti lipseasca hainele groase, echipamentul de ski (in situatia in care practici), cateva medicamente de ocazie, dar si alte produse pe care le consideram a ne fi utile.

            Atitudinea pozitiva

Pentru ca efectele benefice sa fie la cel mai inalt nivel, iti recomandam ca inainte de a pleca intr-o calatorie, sa adopti mereu o atitudine pozitiva, lasand acasa grijile si problemele cotidiene. Acest lucru iti va permite sa te bucuri din plin de orice calatorie, pentru ca atunci cand privesti lucrurile printr-un “filtru”pozitiv, rezultatul nu poate fi decat unul benefic pentru sanatatea ta fizica si mentala.