21 June 2024

Un curs negociere va poate ajuta sa va imbunatatiti aceasta abilitate

Dezvoltarea abilitatilor de negociere va ajuta sa aduceti un plus companiei sau firmei in care lucrarti sau pe care o detineti. Liderii si managerii cred adesea ca dezvoltarea abilitatilor de negociere este importanta doar pentru echipele de vanzari si negociatorii special desemnati din firma. Realitatea este ca, indiferent de pozitia pe care o aveti in firma, negociati zilnic pentru a va finaliza munca sau pentru a duce la capat anumite proiecte. Multi manageri nu considera ca situatiile de negociere includ numai negocierile interne, ci si pe cele externe.

Dezvoltarea abilitatilor in lideri si manageri pentru a negocia cu succes in toate situatiile de negociere reprezinta obiectivul cheie al unui curs negociere eficient pentru a dobandi sau dezvolta o asemenea abilitate. Iata ce va puteti astepta sa invatati de la un asemenea curs, pe care il puteti urma la pro-training.ro.

Definitia negocierii si recunoasterea situatiei cand va aflati intr-o situatie de negociere

La ce va ganditi cand auziti cuvantul „negociere”? Poate va ganditi sa cumparati o masina, sa negociati o majorare sau sa negociati cu un potential nou furnizor.

Liderii si managerii negociaza in fiecare zi. Negocierile au loc atunci cand lucreaza cu un coleg sau cu un alt departament pentru a realiza mai multe proiecte si a le termina la timp. Aceste lucruri se intampla atunci cand unul dintre angajatii dvs. cere o majorare si cand un client suna si doreste o reducere. Negocierile au loc atunci cand parasiti biroul si negociati cu partenerul sau sotul / sotia pentru a afla cine va face treburile casnice si cand.

In timp ce negocierea reprezinta o mare parte a vietii de zi cu zi a managerilor, multi tind sa se fereasca de dezvoltarea abilitatilor de negociere. Multi fie se simt inconfortabili in situatiile de negociere, fie cred in mod eronat ca dezvoltarea abilitatilor de negociere nu se aplica situatiei lor. Totusi, managerii cu abilitati puternice de negociere se bucura de capacitatea de a avea cel mai mare impact asupra organizatiei. Prin urmare, este important pentru propria cariera profesionala sa va dezvoltati abilitatile de negociere, pentru echipa dvs., cat si pentru succesul general al companiei sau firmei pe care o detineti.

Autoevaluarea abilitatilor de negociere

Orice curs de pregatire a abilitatilor de negociere ar trebui sa inceapa si sa se incheie cu o autoevaluare a abilitatilor de negociere. Acest lucru va permite sa determinati acele aspecte care reprezinta cele mai bune oportunitati de imbunatatire pe parcursul cursului. La sfarsitul cursului veti evalua ceea ce ati invatat si imbunatatit, precum si acele domenii pe care trebuie sa le dezvoltati in continuare.

De asemenea, trebuie sa va angajati personal pentru a aplica acele abilitati si concepte pe care le invatati la curs. Acestea trebuie aplicate la locul de munca si in viata de zi cu zi pentru a le dezvolta cu adevarat si a deveni un mare negociator. Profitati de aceasta ocazie pentru a va evalua in serios abilitatile si tehnicile de negociere.

Cursul de negociere

Invatarea si urmarea unui curs de negociere va vor ajuta sa urmati un proces clar definit pentru negocieri de succes. Orice curs de insusire sau dezvoltare a abilitatilor de negociere este incomplet fara a defini un proces si a pregati cursantii cu un tip de negociere. De asemenea, ar trebui sa aveti ocazia sa practicati informatiile din cursul de negociere in timpul orei.

Liderii si managerii invata cum sa echilibreze acest proces subtil, practicand tactici de negociere in timpul cursului special.

Tacticile de negociere

Daca exista o constanta pentru toate cursurile de dezvoltare a abilitatilor de negociere, atunci veti invata tactici de negociere. Exista o multime de informatii disponibile cu privire la tacticile de negociere dovedite si aplicate cu succes.

Practica continua si responsabilitatea sunt cheia oricarei dezvoltari de competente, iar negocierea nu face exceptie. Simpla citire despre tactici de negociere nu va face un mare negociator si nici unul bun. Trebuie sa exersati aplicarea acestor tactici la situatii de negociere simulate, apoi trebuie sa va obisnuiti sa le folositi in lumea reala. Pregatirea abilitatilor de negociere nu va ofera doar dvs. si echipei dvs. abilitatea de a invata tactici de negociere noi sau dovedite, ci ofera, de asemenea, un loc pentru practica, o comunitate pentru responsabilitate si un cadru formal care sa va ajute pe dvs. si echipa dvs. sa creati un obicei din urmarea un model de negociere.

Simulare negocierii

Exista o dezbatere aprinsa cu privire la beneficiile simularii jocurilor de rol in aceste cursuri pentru adulti. Trebuie sa spunem ca invatarea prin simulare are un loc in dezvoltarea leadershipului si in negocieri formarea abilitatilor se face mai bine in acest fel.

Invatarea modelelor de negociere, a tacticilor, etc., de unul singur, nu este indicata fara a exersa aceste abilitati intr-un mediu de invatare sigur. Simularea negocierii va ofera dvs. si echipei dvs. un loc in care puteti aplica si practica tehnici fara sa va faceti griji cu privire la modul in care va avea impact asupra afacerii dvs. Este o oportunitate pentru dvs. de a invata de la altii in timp ce primiti si oferiti feedback. Da, jocul de rol ii face pe multi participanti la curs sa se simta putin incomod la inceput. Dar este in regula. Este bine sa iesiti din zona de confort, sa interactionati si sa invatati de la ceilalti si sa va bazati abilitatile de negociere pentru a va dezvolta continuu ca lider si manager.

Asadar, alegeti cursurile de negociere pentru a va dezvolta propria persona, dar si compania. Rezultatele se vor vedea.