17 June 2024

Top 5 Dormitoare de Lux – Editia de iarna

dormitor de lux modern - achizitioneaza la super pret de pe idashop.ro

Dormitorul este cel mai usor loc de amenajat din toata locuinta, avand in vedere faptul ca este destinat pentru odihna si este impartit cu cel mult inca o persoana. Dar pentru a te bucura din plin de un decor placut trebuie sa ai in vedere anumite aspecte si sa tii cont de recomandarile specialistilor. Cele mai frumoase dormitoare de lux sunt inspirate din stilul scandinav, care se bazeaza pe linii simple si elemente naturale.

noptiera moderna de lux - disponibila online pe idashop.ro

STILUL SCANDINAV

Frumusetea acestul stil consta in naturalete. Un pat matrimonial cu structura solida de lemn si doua noptiere moderne care sa se completeze armonios cu celelalte elemente de decor, pot fi alegerea ideala pentru decorul dormitorului tau. Mobilierul compact, usor de intretinut si multifunctional, este aspectul de baza al stilului scandinativ, iar finisajele din lemn in nuante deschise, lumina naturala, plantele de decor si tesaturile calduroase sunt alte elemente specifice. Simplitatea denotata intotdeauna eleganta!

 STILUL MINIMALIST

Obiecte putine, dar de calitate. Acesta este aspectul de baza al stilului minimalist. Dormitorul tau de lux de la IdaShop trebuie sa ofere un grad sporit de confort si o atmosfera optimista. Camerele minimaliste au in vizor un pat matrimonial si multa lumina. Naturala, daca este posibil. In caz contrar, lumina ambientala este mai mult decat necesara. Uneori, pana si cele doua noptiere moderne pot sa lipseasca. Acest tip de decor este potrivit in acele dormitoare de lux care au spatiu limitat.

Dormitor modern stil industrial - disponibil pe idashop.ro

STILUL INDUSTRIAL

O tendinta rar intalnita in dormitoarele romanilor, dar care poate fi abordata atunci cand doresti cu totul altceva. Acest stil implica improvizatia. Trebuie sa fii cat mai nonconformist si sa dai frau ideilor. Alege un pat matrimonial, doua noptiere moderne cat mai neobisnuite, tapet cu aspect de caramida si corpuri de iluminat cat mai aparte. In preponderenta, sunt folosite culorile reci. Stilul se poate aborda mai ales atunci cand dormitorul este foarte mare.

Set dormitor de lux, stil retro - gasit pe idashop.ro

STILUL RETRO

Estetica este inspirata din anii `60 – `80 si se caracterizeaza prin culori vii si forme geometrice aparte, care ies in evidenta. Poti opta pentru elemente care au fiecare o alta culoare, fara ca decorul sa isi piarda coerenta. Fotoliul, taburetul sau chiar masuta de cafea pot completa decorul. Contrastele puternice dau efecte uimitoare.

STILUL CLASIC

Cele mai importante caracteristici ale acestui stil sunt simetria si proportiile. Mereu exista un echilibru, fara de care spatiul nu ar avea aceeasi valoare. Multe elemente de lemn, culori inchise, forme rotunjite si detalii aurii ori argintii, care emana un sentiment de lux si abundenta. In dormitoarele de lux clasice trebuie neaparat sa exista pardoseala din marmura, lemn sau piatra, pat cu structura rigida si corpuri de mobilier in nuante cat mai inchise.

Cateva sfaturi pentru a obtine dormitoare de lux in propria locuinta

  • Nu incarca decorul cu prea mult mobilier. Luxul se caracterizeaza prin simplitate!
  • Alege intotdeauna piese de calitate, de preferat mobilier din lemn masiv, pardoseala din lemn sau marmura si obiecte decorative care sa ofere un plus de valoare.
  • Stilul dormitorului trebuie sa se potriveasca cu stilul adoptat in restul locuintei.
  • Opteaza pentru culorile care iti ofera o stare de bine. Dormitorul este spatiul destinat relaxarii!