21 June 2024

Ti-ai achizitionat o casa noua si vrei sa-i dai un suflu nou? Iata ce ai de facut!

 

Unul dintre cele mai importante momente din viata unui om este fara indoiala cel in care reuseste sa isi indeplineasca visul de a avea o locuinta, pe care sa o amenajaze dupa propriile viziuni.  Nu de putine ori insa, de indata ce s-a facut achizitia, cei mai multi dintre proprietari doresc sa dea un suflu nou locuintei, astfel incat sa reflecte cat mai bine personalitatea si gusturile proprii. Proiectul de amenajare exterioara al locuintei este in general unul palpitant, pe alocuri complex, dar al carui finalitate aduce in mod cert numeroase satisfactii.

Amenajarea exteriorului locuintei este de foarte multe ori un proces ce este trecut pe un plan secundar, fara a tine cont de faptul ca acesta este de facto un lucru ce are un impact profund asupra identitatii unei case. Indiferent daca ai apelat la ajutorul unei agentii imobiliare profesioniste pentru a-ti gasi locuinta sau ai facut acest lucru pe cont propriu, cert este faptul ca sunt destul de slabe sansele ca locuinta sa nu necesita o reamenajare exterioara sau interioara. Astfel, am pregatit pentru tine cateva sfaturi ce te pot ajuta sa dai un suflu complet nou locuintei.

Inlocuirea vechiului gard

Unul dintre elementele cu o pondere uriasa in ceea ce priveste estetica de ansamblu a locuintei este gardul. Dincolo de faptul ca este lucrul ce delimiteaza spatiul tau intim, oferind totodata si un sentiment de siguranta, gardul este elementul ce completeaza arhitectura unei case. In prezent, la mare cautare se afla gardurile din beton, ce pot fi achizitionate de la www.petrifalean.ro. Avantajul alegerii acestor garduri reiese din faptul ca au o rezistenta formidabila in timp, pot imbraca o varietate de forme si culori si in plus nu presupun o intretinere periodica sau minutioasa.

Reamenajarea curtii

Curtea este una dintre cele mai importante zone exterioare ale casei, motiv pentru care necesita o abordare mult mai atenta. In cazul curtii, este de dorit sa se utilizeze intr-un mod cat mai inteligent spatiul. Curtile moderne necesita presupun o utilizare cat mai armonioasa a pavajelor si spatiilor verzi, de aceea este esential ca proiectul de amenajare al acestia, sa fie cat mai bine pus la punct. O curte moderna poate fi infrumusetata insa si cu ajutorul decoratiunilor de exterior, precum sunt vazele de exterior sau sistemele de iluminat. Acestea vor aduce un plus de stil atat curtii, cat si imaginii de ansamblu a locuintei.

Amenajarea unui foisor sau a unei terase

Avantajul de a locui la casa este acela ca ai posibilitatea de a-ti amenaja numeroase spatii unde sa te poti relaxa alaturi de intreaga familie. Spre exemplu, un foisor sau o terasa (in situatia in care spatiul iti permite acest lucru), reprezinta  o idee inedita prin care poti da o noua infatisare locuintei, dar si o decizie inspirata in ceea ce priveste petrecerea timpului liber alaturi de cei dragi. Ia in calcul amenajarea unei terase sau a unui foisor, numai in situatia in care spatiu din curte sau gradina iti permite acest lucru. Este esential ca gradina sau curtea sa fie cat mai aerisite pentru a se incadra in stilul de amenajare modern.