20 June 2024

Terasă din lemn versus deck WPC

O dată cu venirea sezonului cald încep să prindă contur și proiectele de amenajări interioare și exterioare. Dacă te gândești să îți amenajezi terasă și să o transformi într-un loc primitor, atunci vei avea nevoie de cele mai potrivite materiale și elemente de finisaje de calitate pentru a te asigura că te bucuri de noul spațiu de relaxare pe termen lung.

De-a lungul timpului, lemnul a fost cel mai popular material utilizat pentru amenajarea unei terase exterioare dar, o dată cu evoluția tehnologiei și cu apariția noilor inovații pe piață de profil au apărut și alte materiale capabile să ofere chiar calități mult mai evoluate, așa cum este deck-ul WPC de la Decolandia.ro.

Suntem siguri că ai auzit de deck WPC și te gândești dacă este o opțiune bună sau dacă ar trebui să rămâi la alegerea clasică, lemnul, pentru amenajarea terasei tale. Pentru a te ajută îți vom prezența cele două tipuri de materiale și le vom pune în oglindă, astfel încât să poți lua o decizie cât mai bună.

 

Ce este deck-ul WPC și ce tip de lemn să alegi pentru o terasă exterioară?

 

Deck-ul WPC, așa cum am menționat, este un material inovator, rezistent și durabil care a fost special conceput pentru trafic intens. Materialul este un amestec între diverse materiale plastice și lemn, în urmă căruia a rezultat un finisaj extrem de durabil și rezistent mai ales la intemperii. Este utilizat în diverse tipuri de aplicații precum placarea pontoanelor, realizarea pardoselilor pentru ambarcațiuni, placarea zonei din jurul piscinelor și nu numai. Decking-ul de terasă din WPC nu are nevoie de o întreținere suplimentară și este potrivit în special pentru cei care nu doresc să aloce mult timp pentru curățarea terasei.

Lemnul, pe de altă parte,  este un material natural, care prezintă la rândul lui o serie de avantaje iar frumusețea acestuia este inegalabila. Dacă este bine întreținut, atunci are capacitatea de a rezistă pe termen lung dacă este bine întreținut. Pentru a putea rezistă la intemperii este esențial să alegi un lemn tratat special conceput pentru spațiul exterior.

 

Ce să alegi pentru terasă ta? Deck WPC sau lemn?

 

Ambele opțiuni sunt foarte elegante și moderne iar la final totul depinde de propriile preferințe în legătură cu ce să alegi. În timp ce deck-ul WPC este un material inovator și ușor de întreținut, la polul opus se află lemnul care poate să fie destul de greoi de întreținut și nu întotdeauna se potrivește mai ales dacă amenajezi o terasă pentru afacerea ta unde este mereu un trafic intens.

Pentru a putea determina în mod obiectiv ce se potrivește cel mai bine pentru terasă ta, este bine să pui în balanță avantajele și dezavantajele ambelor tipuri de materiale. Dacă zona în care construiești terasă este mai predispusă la umezeală atunci, cu siguranță se potrivește mai mult să montezi deck WPC. Dar, dacă alegerea ta se bazează mai mult pe estetică spațiului atunci poți opta și pentru lemn. Acum că știi aceste câteva lucruri suntem siguri că vei avea un punct de pornire eficient în a putea lua o decizie optimă în legătură cce se potrivește cel mai bine pentru terasa ta.