16 ianuarie 2021

Tabla ondulata – tot ce trebuie sa stii înainte de achizitionare

Tabla ondulata – tot ce trebuie sa stii înainte de achizitionare

 

Tabla ondulata prezinta cele mai bune atuuri sau calitati pentru acoperisul unei anexe sau chiar si pentru un gard. Metalul ondulat este foarte popular, fiind foarte durabil si foarte rezistent. 

 

Care sunt specificitatile unei table ondulate pe care o gasesti la un depozit de materiale de constructii ? O tabla ondulata poate sa fie fabricata fie din otel zincat sau galvanizat, fie din otel. Placile de tabla ondulata sunt realizate din foi de metal galvanizate la cald, apoi laminate la rece pentru a le da o anumita forma. Aceasta solutie de acoperire se poate potrivi oricarui tip de acoperis, de la cel în panta, pâna la cel rotunjit sau cel plat.

 

Tabla ondulata prezinta deci marele avantaj de a se potrivi oricarui tip de acoperis sau de gard.

 

În ceea ce priveste acoperisul, tabla ondulata se poate folosi la un hangar sau la cladirile industriale. Dar este destul de dificil de folosit pentru o cladire sau o casa. Se mai poate folosi la un garaj, o cabana sau la o casuta din gradina.

 

Care sunt avantajele atunci când vorbim despre tabla cutata ?

  • soliditatea sa permite sustinerea mai multor persoane.
  • rezistenta sa la socuri este foarte importanta. 
  • etanseitatea sa este una apreciabila. 
  • tabla ondulata din zinc este extrem de rezistenta la coroziuni mai ales, fiind în acelasi timp, lejera.
  • permite obtinerea unui rezultat impecabil. 
  • este mai ieftina decât acoperisul traditional.
  • este un material foarte rezistent la ploaie, la zapada sau la grindina.
  • prezinta o excelenta etanseitate. 
  • are cea mai buna durata de viata si poate dura între 10 si 30 de ani în medie.

 

Pe de alta parte, datorita faptului ca este acoperit cu membrane care pot reflecta razele solare, acoperisul din tabla ondulata este de mare ajutor si atunci când vrei sa reduci costurile la energie.

 

În plus, necesita foarte putina întretinere fata de un acoperis realizat cu materiale traditionale. Durata de viata a unui acoperis din tabla ondulata va depinde si de grosimea placilor. Deci cu cât este mai calitativa si mai groasa placa, cu atât acoperisul va fi mai durabil în timp. 

 

Trebuie precizat însa faptul ca zgomotele provocate de ploaie sau de vânt pot sa fie deranjante pentru unii. Din aceste motive, este bine sa ceri sfatul unui specialist de la un depozit de materiale de constructii care sa te ghideze în alegerea materialelor si a stilului si sa faci si economii de timp si de bani.