18 June 2024

Site-ul metalo.ro ofera produse de calitate foarte buna!

Metalo este un site dedicat comercializarii produselor pentru marochinarie precum, fermoare, ace de siguranta, piele artificiala, tesatura tip cordura, servicii de gravura laser, dar si ata pentru cusut de calitate foarte buna. Site-ul https://metalo.ro/ este usor de accesat, iar clientii pot comanda de oriunde din Romania si se pot astepta sa primeasca comanda in timp rapid!

Lucrul la proiectele de piele implica uneori feronerie din piele. Acestea ajuta la prinderea cataramelor si fixarea pieselor din piele impreuna, facandu-le foarte utile.

Feroneria din piele este un grup de instrumente din piele folosite pentru a atasa mai rapid, a atasa, a inchide, a fixa, a nitui, a lega si a atasa pielea impreuna. De obicei, includ nituri, cleme, ochiuri, garnituri, catarame si finisaje. Unele pot fi setate manual, iar altele folosesc masini pentru fixarea eficienta a feroneriei din piele. Cu atat de multe produse disponibile si in atat de multe stiluri, sa aruncam o privire care ar putea fi folosita in functie de tipul de proiect.

Feroneria pentru piele cuprinde un grup de elemente de fixare, adesea metalice, care ajuta la fixarea pielii impreuna, atat in moduri permanente, cat si semi-permanente. De exemplu, niturile ar fi o modalitate mai permanenta de a lipi pielea impreuna. Cu toate acestea, prinderile permit atasarea si dezlegarea pielii, fata de inchiderea cu snap atasata.

Feroneria vine intr-o mare varietate de metale. Unele sunt foarte comune, inclusiv alama, aluminiu, otel, cupru si nichel. In timp ce altele, pentru proiecte personalizate sau de ultima generatie, pot fi fabricate sau placate cu metale mai pretioase, cum ar fi aurul.

Tipul de hardware de utilizat este, de asemenea, foarte important de luat in considerare. Un factor este estetica. Feroneria va servi unui scop vizual, imbunatatind sau evidentiind un model pe piesa finita? Sau este pur functional menit sa tina pielea impreuna, desi acele piese nu trebuie sa fie vazute?

De asemenea, elementele de fixare diferite au rezistente diferite de prindere. De exemplu, niturile se vor tine probabil mult mai puternic decat clemele. Si o catarama se poate tine strans, desi are si un „spatiu de miscare” sau „joc”, atunci cand este purtata. De asemenea, vin in diferite dimensiuni, acoperind multe nevoi diferite ale proiectului.

Odata ce stiti cum ar trebui sa arate piesa finita, va fi mai usor sa determinati ce tip, material si dimensiunea feroneriei din piele veti avea nevoie.

Aplicarea feroneriei din piele se poate face manual cu doar cateva unelte generale, manual cu unelte specializate sau mecanic folosind masini de reglare si presare.

Cataramele sunt o forma foarte comuna de feronerie din piele. Ele sunt construite in principal cu o cureta de metal care iese printr-o gaura din piele si se sprijina pe un cadru metalic. Plasarea curelei prin orificiu tine cureaua de piele pe loc, pastrand-o exact asa cum si-ar dori purtatorul.

Sunt utilizate pe scara larga la fabricarea curelelor, permitand reglarea usoara a potrivirii. Ele sunt, de asemenea, folosite pe curelele de bagaje si genti de mana, permitand modificarea lungimii curelelor pentru a se potrivi mai bine purtatorului/utilizatorului.

Cataramele vin intr-o cantitate aproape nesfarsita de dimensiuni, forme, materiale si aspect. Unele sunt foarte stilate, ajungand la cotele pieselor artistice. In timp ce altele sunt foarte de baza si functionale. Aceasta este cu siguranta o piesa de feronerie din piele cu care probabil esti familiarizat sau cu care vei lucra la unele proiecte.

Un nit este un dispozitiv de fixare mecanic din doua piese folosit pentru a uni doua bucati de material impreuna. O parte a unui nit are un ax rotund cu un cap la capat. Cealalta parte, numita „coada” sau „ax”, are un alt cap si o zona in care arborele rotund impinge. Niturile necesita presiune pentru a fi fixate la locul lor, astfel incat arborele se deformeaza in celalalt cap, fixandu-le impreuna.

Deoarece niturile trebuie fixate la ambele capete in timpul procesului de nituire, sunt disponibile instrumente speciale pentru a ajuta. Se numesc nituri de fixare. Dispozitivele de fixare a nituri sunt de obicei o combinatie de 2 bucati. Unul este o baza pe care se aseaza capul de fund al nitului. celalalt este o bara de metal, de aproximativ 6 inchi lungime, care este modelata pentru a se potrivi peste nitul superior. Aceasta bara poate fi lovita cu o oarecare forta, de obicei cu un ciocan sau un ciocan, pentru a „stabili” niturile. Odata „puse” si asezate, niturile au de obicei o strangere foarte puternica.

Exista si masini mecanice de nituire, unde in loc sa le aseze cu un ciocan, sunt fixate prin tragerea unui maner. Deoarece masinile de nituri au o gama fixa de miscare, ele pot ajuta la obtinerea unor rezultate mai precise decat atunci cand se efectueaza manual cu un ciocan. De asemenea, pot face nituirea mult mai rapida.

Un snap setter este un instrument folosit pentru a fixa snap-uri in material. Snaps-urile au, in general, 5 piese separate. Acestea sunt mai complexe decat niturile, desi ofera capacitatea de a fixa si de a desface cu usurinta. Astfel, portia usoara trebuie sa fie suficient de robusta si suficient de sigura pentru a rezista ani de zile de utilizare zilnica.

Dispozitivul de fixare este folosit pentru a alinia portiunile de fixare la material si pentru a oferi o suprafata pentru a le lovi  pentru a le fixa pe loc. Acest lucru se realizeaza pe o bucata de material pentru „snap-ul de sus” si pe o bucata de material de port pentru „bottom snap”. Cand elementele de fixare sunt „legate” impreuna, materialul este imbinat. Snaps-urile sunt o modalitate foarte comuna si oarecum distractiva de a imbina pielea pentru o varietate de scopuri utile.