21 ianuarie 2021
fotograf de nunta

Sfaturi pentru parintii care merg la o nunta cu copiii

Daca ai primit o invitatie la nunta si vrei sa fii alaturi de cuplul care te-a invitat la un astfel de eveniment, atunci cu siguranta incepi sa te gandesti la garderoba pentru nunta. Daca pentru familiile care nu au copii lucrurile pot fi mult mai simple, atunci cand vorbim despre o familie cu copiii participarea din pozitia de invitati la o nunta poate fi o adevarata aventura.

Cu toate ca nunta este un moment de fericire si de bucurie, exista si o serie de momente in care anumite obiceiuri, traditii si cutume trebuie respectate. Iar copiii fiind plini de energie si fara experienta in astfel de evenimente cu siguranta vor dori sa experimenteze lucruri noi prin participarea la o nunta. Pentru a veni in sprijinul parintilor care urmeaza sa participe la o nunta avand alaturi si copii de cativa anisori, in ceea ce urmeaza vom oferi o serie de sfaturi utile.

Povesteste-le despre ce inseamna o nunta

Copiii sunt mereu curiosi si interesati sa afle lucruri noi. Din acest punct de vedere atunci cand accepti o invitatie la nunta si trebuie sau vrei sa iei si copiii cu tine este indicat sa le povestesti celor mici despre ce inseamna o nunta. Poti chiar sa le arati fotografii realizate de un fotograf nunta sau filmari nunti astfel incat copiii sa devina familiarizati cu evenimentul in sine. Mai apoi poti sa le povestesti despre cum se vor intampla lucrurile, de muzica asigurata pe durata evenimentului de o trupa cover si care sunt cele mai bune momente pentru ca ei sa se joace pe parcursul nuntii.

Cauta sa ii responsabilizezi

Copiii adora sa se puna in pielea parintilor sau a adultilor. Chiar daca sarcinile pe care le poti trasa unui copil la o nunta sunt simple si cu importanta simbolica, pentru ei este foarte motivant sa se vada in toiul evenimentului si sa fie implicati in viata celor mari. Fie ca vor avea grija de verighete, fie ca vor trebui sa adune o parte dintre florile primite de mireasa, fie ca vor fi cei responsabili sa duca darul de nunta mirilor, oricare dintre aceste mici sarcini il vor face sa fie mai interesati de eveniment si ii va motiva sa aiba rabdare atunci cand trebuie sa astepte cuminti pe scaun. Pentru astfel de mici responsabilitati poti sa discuti cu viitorii miri si sa le propui astfel de lucruri pentru ca cei mici sa aiba mai multa rabdare pe durata nuntii.

Asigura-te ca va fi un loc pentru copii

De cele mai multe ori viitorii miri isi doresc ca totul sa decurga perfect la nunta lor. Din acest punct de vedere atunci cand organizeaza evenimentul si stiu ca vor avea invitati care vor veni cu copiii de cativa anisori se vor ocupa si de pregatirea unui loc special pentru copii.

Fie ca vorbim despre o masa a copiilor, fie ca vorbim despre un loc de joaca sub forma unui tarc de copii si care este supravegheat de o persoana adulta, astfel de aspecte organizatorice sunt foarte importante pentru parintii care urmeaza sa participe la o nunta avand alaturi si copiii. Prin urmare in momentul in care confirmi prezenta la o nunta poti sa te asiguri de faptul ca cei mici vor avea un coltisor al lor pentru ca tu sa te poti distra si sa nu fii in fiecare clipa cu grija celui mic.

Chiar daca uneori parintii cauta sa lase copiii cu bunicii sau cu bona atunci cand urmeaza sa participe la o nunta, trebuie spus ca o nunta de la care lipsesc copiii nu este la fel de plina de viata. Cu cat sunt mai mici, cu atat mai multa gingasie si inocenta aduc copiii la o nunta. Tinand cont de sfaturile mai sus amintite cu siguranta te vei putea bucura de o nunta la care urmeaza sa participi avand alaturi copiii.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de weburban.ro