20 June 2024

Secretele unei Scrisori de Intenție Convingătoare: Ghid pentru 2023

Scrisoarea de intenție este adesea prima impresie pe care o lași în fața unui potențial angajator. În 2023 o scrisoare de intenție bine elaborată poate face diferența dintre a fi selectat pentru un interviu și a fi trecut cu vederea. Află cum să-ți scrii o scrisoare de intenție convingătoare pentru a-ți susține cu succes candidatura.

Deasemenea poate te intereseaza sa vezi si un : model cv completat

1. Adresare Personalizată și Introducere Impactantă

Începe scrisoarea cu o adresare personalizată și o introducere care să atragă imediat atenția. Evită formulările generice și încearcă să personalizezi introducerea în funcție de compania la care aplici.

Exemplu:

Dragă [Numele Recrutorului sau al Departamentului de Resurse Umane], Sunt entuziasmat să aplic pentru poziția de [Numele Poziției] la [Numele Companiei], și aș dori să împărtășesc cum abilitățile și experiența mea în [Domeniul tău de Expertiză] pot contribui la obiectivele dumneavoastră.

2. Evidențiază Motivul pentru Aplicare și Ajustează pentru Fiecare Companie

Clarifică de ce aplici pentru poziția respectivă și de ce ești potrivit pentru ea. Ajustează scrisoarea în funcție de cultura și valorile specifice ale fiecărei companii.

Exemplu:

Motivul pentru care am ales să aplic la [Numele Companiei] este pasiunea mea pentru [Valoarea sau Proiectul Specific]. Această pasiune, împreună cu experiența mea în [Domeniul tău de Expertiză], mă motivează să contribui semnificativ la succesul echipei dumneavoastră.

3. Evidențiază Realizări și Abilități Relevante

Subliniază realizările și abilitățile tale care sunt direct relevante pentru poziția la care aplici. Oferă exemple specifice care să valideze afirmațiile tale.

Exemplu:

În ultimul meu rol la [Numele Companiei Anterioare], am condus cu succes o echipă în implementarea unui proiect complex, rezultând în creșterea eficienței operaționale cu 20% și îmbunătățirea satisfacției clienților cu 15%.

4. Demonstrează Cunoașterea Companiei și Interesul Sincer

Arată că ai cercetat compania și că înțelegi modul în care poziția la care aplici se potrivește cu obiectivele acesteia. Fii sincer în privința motivului pentru care dorești să lucrezi acolo.

Exemplu:

Impresionat de [Realizarea sau Proiectul Recent] al companiei dumneavoastră, sunt entuziasmat să contribui la continuarea succesului și să fiu parte a unei echipe orientate spre inovație și excelență.

 

5. Concluzie Puternică și Chemare la Acțiune

Încheie scrisoarea cu o concluzie puternică care să sintetizeze motivul pentru care ești candidatul potrivit și o chemare la acțiune, exprimând dorința ta de a discuta în detaliu la un interviu.

Exemplu:

Sunt încrezător că, prin abilitățile mele și dedicarea față de [Valoarea sau Obiectivul Companiei], pot aduce contribuții semnificative la [Numele Companiei]Aștept cu nerăbdare să discutăm cum experiența mea se potrivește perfect cu nevoile echipei dumneavoastră în cadrul unui interviu. Mulțumesc pentru considerare. Cu stimă, [Numele Tău]

Sursa: modele-curriculum.com/model-cv-angajare-pdf