Crăciunul, dintre toate sărbătorile anuale, este cu siguranță cea mai sinceră, deoarece dincolo de valoarea sa religioasă, este capabil să implice adulți și copii, deși la diferite niveluri de entuziasm. Oricine are norocul să aibă un copil acasă știe despre ce vorbesc: pentru copii, Crăciunul este tradiție, magie și amintiri eterne, fantezie și anticipare, ingrediente pe care, pe măsură ce cresc, din diferite motive, adulții tind să le uite. Dar care cu puțin efort și apropierea unui copil, poate fi ușor recuperată!
Copilăria, în cel mai absolut mod, este vremea entuziasmului, a „totul este posibil”, a entuziasmului în cea mai pură formă, a fanteziei… acea fantezie care îți permite să crezi magie în existența unui om mare îmbrăcat în roșu cu barbă albă, care într-o singură noapte, tras de reni în sania lui sclipitoare, este capabil să aducă cadourile mult dorite tuturor copiilor din lume. Această predispoziție înnăscută de a cunoaște și de a visa este cea care le permite copiilor să trăiască intens fiecare clipă, până când, treptat în cele mai norocoase cazuri sau mai brusc în altele, ajung să descopere că „nu totul este posibil” și că viața poate rezerva și amarul gust de dezamăgire. Dar asta face parte din joc!
Copiii în firescul lor ne pot reînvăța cu siguranță, mai ales într-o perioadă atât de specială a anului, că este minunat să fantezi, că a fi cu familia, acolo unde este posibil, nu este o întreprindere atât de dificilă, că împărtășirea este mult mai plină de satisfacții decât să fii singur și că chiar și lucrurile mici, dacă sunt făcute cu oamenii potriviți, pot da emoții frumoase.
Pentru noi, adulții, prima regulă de urmat este „ lasa-te influențat de entuziasmul și spontaneitatea copiilor tăi” (copii, veri sau nepoți), ceea ce înseamnă „reîntineri puțin” pentru a te pregăti pentru a redescoperi gustul de așteptare. A ști să așteptăm este o abilitate pe care toată lumea ar trebui să o dobândească și care, mai mult decât alții, ne permite să rămânem în contact cu dorințele noastre cele mai profunde, iar apoi să găsim puterea și determinarea necesare realizării lor. Capacitatea de a aștepta, amânând satisfacerea imediată a unei nevoi, este o învățătură pe care noi, adulții, avem datoria să o transmitem copiilor noștri, pentru ca aceștia să crească știind că mult din ceea ce visăm se împlinește doar cu timp, angajament și dăruire.
Ritualul așteptării în perioada Crăciunului poate conține multe mici momente pe care fiecare le poate personaliza și personaliza. În cele din urmă, Crăciunul este prin excelență sărbătoarea în care se nasc cele mai frumoase tradiții de familie care, în forma lor originală sau cu unele mici adaptări, vor intra în bagajul generațiilor viitoare. Prin urmare, să știi că acel timp împărtășit cu copiii tăi va lăsa cumva o amprentă de neșters asupra istoriei lor poate fi de mare motivație pentru redescoperirea celebrei „magie” a Crăciunului.
O modalitate bună de a începe să intri în inima atmosferei de Crăciun împreună cu copiii, în special cu cei mai mici, este să le explici ce reprezintă ziua de 25 decembrie, nu numai în sensul ei religios, ci și în ceea ce privește tradițiile și riturile asociate. Însoțirea lor pentru a înțelege valoarea Crăciunului îi va ajuta pe ei, dar și pe noi adulții, să redescoperim acea seninătate pe care doar o sărbătoare atât de specială o poate rezerva.
Nu rata
Sfaturi Valoroase pentru Alegerea unei Formații de Nuntă în București
Sfaturi de la frizerii canini: Cum îngrijești blana cățelului între vizitele la frizer?
5 oportunități de carieră pe care le ai dacă ai permisul de conducere C+E