13 October 2024

Recoltele bogate sunt ferite de insecte cu insecticide de calitate

Agricultura nu este deloc usoara, iar cea mai mare amenintare o reprezinta insectele daunatoare, care pot compromite o recolta chiar si in proportii de 100%, daca nu se iau masuri din timp. De aceea, pentru a avea mereu parte de recolte bogate, fermierii le feresc de insecte cu ajutorul produselor din gama de insecticide, special destinate pentru a elimina acesti daunatori. In prezent, fermierii si agricultorii in general trebuie sa faca fata acestor provocari, care pot aparea oricand si nu iarta nimic. Metodele moderne de eliminare a insectelor sunt din ce in ce mai populare, tocmai pentru ca sunt recunoscute pentru eficienta de care au dat dovada de-a lungul timpului. Este o ramura de activitate in care se investeste constant.

Insectele pot reprezenta o problema pentru oricine, atat pentru culture mari de plante, cat si pentru arii mai restranse sau chiar si pentru plantele de apartament. De aceea, este bine sa se cunoasca tipurile de insecticide, astfel incat sa puteti alege o solutie optima pentru problema cu care va confruntati. Iata cateva informatii esentiale despre aceste produse:

  • Pentru inceput, trebuie sa avei in vedere faptul ca insecticidele au un singur scop, si anume: sa omoare insectele daunatoare plantelor, fara sa puna in pericol integritatea plantei in sine. Sunt utilizate atat in agricultura, cat si in pomicultura si silvicultura;
  • Insecticidele se impart in doua mari categorii: sistemice si de contact. Insecticidele sistemice sunt cele care penetreaza direct tesuturile plantei si elimina toate insectele care rod, inteapa sau sug seva plantelor;
  • Tratamentele cu insecticide de contact sunt produse de protectie si prevenire, care impiedica atacul daunatorilor;
  • Sunt cele mai eficiente metode de prevenire si indepartare a daunatorilor din familia insectelor, fara sa pericliteze viata plantelor.

Recolte si daunatori

Recoltele de cereale si leguminoase

Cele mai expuse recolte la atacul insectelor sunt cele de cereale si leguminoase, deoarece acestea sunt cel mai intens exploatate pe teritoriul tarii noastre. Cele mai cunoscute si raspandite insect daunatoare sunt mustele de iarba, tantarii hessiani, simfitele si moliile de cereale.

Recoltele de Floarea – Soarelui

Daunatorii cei mai cunoscuti ai acestei plante sunt moliile de lunca. Omizile acestora lor patrund in seminte si le distrug din interior. Sunt capabile sa distruga un intreg camp de floarea – soarelui, daca nu se iau masuri. Pyralidele sunt o alta familie de molii foarte periculoase pentru aceasta cultura.

Sfecla de zahar

Gargaritele sunt daunatorii principali ai sfeclei de zahar. Acestea fac parte din familia Curculionidelor. Recoltele de sfecla de zahar sunt, totusi, mai putin raspandite in tara noastra.

Legumele de gradina

Legumele sunt puse in pericol de catre moluste, care sunt daunatorii cei mai des intalniti prin gradini. Molustele consuma cartofii, morcovii, porumbul si alte plante legumicole.

Lupta impotriva insectelor daunatoare este extreme de importanta, daca va doriti o crestere a randamentului culturilor. Este important sa actionam atat preventiv, cat si curativ (cat mai repede cu putinta, adica imediat ce am sesizat problema). Se pot lua masuri agrotehnice care sa impiedice insectele sa atace plantele, astfel incat sa se creeze masurile favorabile cresterii si dezvoltarii. De asemenea, se pot aplica regulat insecticide cu masura. Orice agricultor care se respecta isi doreste ca recoltele sa nu fie periclitate, motiv pentru care va lua toate masurile necesare pentru a le proteja (unii din asta isi castiga traiul si venitul lor depinde enorm de acest aspect, care este extrem de important in orice ramura a agriculturii).

Unde gasiti insecticide profesionale

Insecticidele Esenzi – alegerea ideala

Daca sunteti in cautare de insecticide premium, care sa isi faca treaba garantat si sa fie si accesibile cap ret, atunci trebuie sa incercati produsele celor de la Esenzi. Pe magazinul lor online gasiti cea mai variata gama de produse, menite sa ajute orice agricultor sau pasionat sa faca fata bolilor sau daunatorilor, care pot pune in pericol viata plantelor. O simpla vizita pe site este suficienta pentru a va convinge ca produsele lor sunt tot ce v-ar putea trebui. Gama lor cuprinde toata seria de pesticide (erbicide, fungicide, insecticide, nematocide, acaricide) – ca sa fie acoperite toate seriile de probleme cu care va puteti confrunta.

De asemenea, puteti achizitiona si accesorii pentru constructia de sere si / sau solarii, daca doriti sa aveti un control mai mare asupra recoltelor personale. Intotdeauna plantele crescute in sere si / sau solarii sunt mai usor de intretinut, deoarece se pot construi si sisteme de irigatii moderne, iar temperaturile din interior pot fi si ele controlate, cu ajutorul unor sisteme de control al temperaturii, cu ajutorul carora temperatura se poate regla manual (este un fel de central special creata pentru plante). In ziua de azi, este foarte greu sa stai la ‘’mila’’ vremii, care poate fi extreme de capricioasa (in special cu schimbarile climatice cu care, vrem sau nu, ne confruntam, iar extremele meteo sunt din ce in ce mai mari).

Concluzii

Pentru a avea parte de recolte mereu bogate, nu este suficiant sa plantam semintele si sa le privim um cresc. Ele trebuie plantate pe un sol fertil, apoi fertilizate pentru un boost de crestere si dezvoltare, iar ulterior recoltele trebuie ferite de boli si daunatori prin mijloace moderne si eficiente. In caz contrar, se pot inregistra pierderi foarte mari, care nu mai pot fi recuperate niciodata, deoarece agricultura implica multa munca fizica si dedicare, iar hectare intregi de plante pierdute inseamna mult pentru un agricultor, care din aceasta activitate isi castiga traiul de zi cu zi. Agricultura trebuie facuta ca la carte, altfel nu va da niciodata randamentul dorit. Tocmai din acets motiv, inclusiv folosirea insecticidelor este o masura de combatere a daunatorilor demna de luat in considerare.