17 June 2024

Proiecte de case mici sau mari – care e alegerea optima

Fiecare dintre noi este pe deplin entuziasmat atunci cand strabatem numeroase stradute si surprindem case de locuit, una mai frumoasa ca alta. Acestea impresioneaza atat prin dimensiune, cat si prin eleganta de care dau dovada prin intermediul finisajelor si a decoratiunilor exterioare. Totusi, stim ca aceste case impun o serie de implicatii financiare generoase, iar constructia unei astfel de case nu este accesibila tuturor. De exemplu, cu un buget mai redus, poti opta pentru proiecte de casa mici, care sa fie mult mai adecvate tie, familiei si nevoilor tale. O casa trebuie sa fie in primul rand locul tau de suflet si sa corespunda intru totul nevoilor familiei tale.

De ce sa optezi pentru proiecte case mici

O casa de dimensiuni reduse nu inseamna neaparat lipsa confortului prin prisma spatiului de deplasare si/sau de depozitare. Diverse proiecte de case mici pot avea o suprafata chiar mai generoasa fata de o garsoniera sau un apartament cu 2 sau 3 camere, de pana la 100 mp, adica o dimensiune adecvata unei familii formata din doi adulti si doi copii. Cu alte cuvinte – o familie tipica.

O casa care se va potrivi cerintelor tale iti va oferi senzatia unui spatiu linistit si relaxat, dar se va transforma si in locul in care toti cei prezenti sa se poata deplasa in voie.

Beneficiile unei case mici

Beneficiul major al acestor proiecte case mici e ca implica costuri mai reduse, timp de lucru mult mai redus, dar si o mentenanta adecvata disponibilatii tale.  O astfel de casa ti-o poti permite asadar mult mai usor si o poti transforma in casa visurilor tale.

Deseori proprietarii de case mari nu folosesc toate camerele pe care le detin, iar mentenanta este una constanta, cu investitii generoase. In fond, nu ai nevoie de mult spatiu pentru a te simti fericit si implinit in propria casa.  Asadar, nu intotdeauna o casa de dimensiuni generoase este intotdeauna cea mai buna alegere, iar o casa de dimensiuni mai reduse poate fi o alegere mult mai buna si mai facila.

Alege proiecte de case sub 100 metri patrati care te vor bucura prin ergonomicitatea lor, prin mai mult spatiu verde si o intretinere cu costuri mult mai reduse!