18 June 2024

Parbrizeacasa.ro ne spune istoria parbrizului si rolul sau in siguranta noastra

Ce au toate masinile in comun, in afara de roti, scaune si motoare? Acestea au in comun parbrizul, acel geam de sticla din fata autoturismului. Ne gandim, probabil, ca autoturismele au avut parbriz inca de cand a aparut primul autovehicul functional pe 3 roti, patentat de Carl Benz. De fapt, inainte de 1910, niciun vehicul nu a fost echipat cu parbrize. Abia intre anii 1910 si 1940 sunt montate la vehicule parbrize cu versiune stratificata. In caz de impact, acestea cadeau pe partea din fata a masinii si produceau raniri serioase. La sfarsitul anilor 1940 au aparut primele parbrize din sticla calita sau securizata. In caz de impact, parbrizele se spargeau in mii de bucati. Astazi exista parbrizele laminate formate din straturi alternative de sticla si foi de policarbonat, garantand o siguranta mai buna. In cazul unui impact, stratul intermediar pastreaza fragmentele de sticla laolalta, asigurand transparenta si coeziunea geamului. Cele mai bune parbrize securizate pot fi gasite la firme de specialitate, precum Parbrizeacasa.ro.

Parbrizul joaca un rol important in siguranta noastra. Daca va ganditi la asta, va puteti aminti probabil un moment in care o bucata de pietris a zburat atat de tare catre parbriz, incat a provocat o crapatura in el, care s-a marit pana cand acesta s-a spart de tot. De asemenea, exista o multime de alte incidente pe care le poate suporta un parbriz. Din pacate, pasarile se ciocnesc uneori de parbrize. Orice resturi care va lovesc parbrizul il pot deteriora, compromitand siguranta structurii de bariera pe care acesta o ofera. Imaginati-va insa ce s-ar intampla daca masina nu ar avea parbriz si toate acele obiecte ar veni direct spre voi. Imagina ar fi a unui film horror! Asa ca protectia impotriva obiectelor care pot veni spre voi este doar unul dintre modurile in care parbrizele va ajuta sa pastrati siguranta pe drum. Toate geamurile auto, dar mai ales parbrizul, fac parte din sistemul de siguranta al masinii. Lucrand in tandem cu centurile de siguranta si airbagurile, parbrizul va ajuta, de asemenea, sa nu fiti expulzati in timpul unui accident de masina. Mai multe decese se intampla atunci cand ocupantii sunt aruncati dintr-o masina in accidente de circulatie decat daca ar ramane in interior.

Geamul auto functioneaza, de asemenea, in coordonare cu airbagurile. In plus, parbrizul permite umflarea airbag-ului in pozitia corecta pentru o protectie maxima a ocupantilor. Cu functii de siguranta mult mai avansate decat cele existente in urma cu cativa ani, inginerii auto au proiectat geamuri si parbrize auto, centuri de siguranta si airbaguri care lucreaza impreuna pentru a mentine ocupantii in siguranta.

In plus, fata de obiecte zburatoare si accidente de masina, parbrizul auto va protejeaza si de evenimentele meteo extreme, mentine controlul temperaturii, va permite sa vedeti ce va inconjoara si chiar serveste drept suport pentru robustetea vehiculului, sustinand acoperisul autoturismului. Vehiculele de astazi sunt fabricate din metale usoare, astfel incat densitatea si compozitia parbrizului in promovarea si stabilizarea structurii acoperisului sunt foarte diferite, chiar si fata de cele fabricate acum 10 ani.

Din aceste motive, este foarte important ca parbrizul sa fie reparat sau inlocuit pentru a va asigura ca isi mentine integritatea structurala in fata unui eveniment neasteptat su neplacut. Totusi, acest lucru trebuie facut de catre persoane autorizate pentru ca un parbriz instalat necorespunzator poate reprezenta un risc suplimentar in cazul unui accident de masina. Un parbriz instalat necorespunzator va iesi pur si simplu din cadru, cu exceptia cazului in care se utilizeaza materiale de etansare de inalta calitate pentru a fixa corect sticla auto si pentru a asigura lipirea.

La fel, calitatea parbrizului este foarte importanta. Daca intelegeti rolul important al unui parbriz si al altor geamuri de siguranta auto, trebuie sa va asigurati intotdeauna ca geamul de inlocuire provine de la un producator original de echipamente, iar distribuitorul trebuie sa fie unul serios. De aceea, parbrizeacasa.ro este ceea ce va trebuie. Aici puteti gasi parbrize pentru un numar mare de vehicule, de la autoturisme mici si pana la camioane. In plus, specialistii vin si va monteaza, eficient si rapid, parbrizul deteriorat.

Cum intretinem parbrizul pentru a avea o viata cat mai lunga si pentru a fi in siguranta?

Ceata: pentru dezaburire, selectati aerul cald si ventilati complet pentru a usca fereastra. Inchideti orificiile de aerisire inutile pentru a imbunatati fluxul de aer. Pe de alta parte, rulati aerul conditionat in cazul unei furtuni, fiind cel mai bun mod de a dezaburii eficient si rapid.

Insecte: trucul cu apa fierbinte adaugata detergentului este adesea folosit pentru a face fata tantarilor zdrobiti, dar exista si solutii impotriva tantarilor.

Gheata iarna: mai presus de toate, nu turnati apa fierbinte pe parbriz. Folositi o racleta sau un produs de indepartare special.

Etichete: treceti peste ele cu un burete inmuiat in otet fierbinte.

Ce facem in cazul unei fisuri mici?

Sa stiti ca costul unei reparatii este mai mic decat inlocuirea parbrizului. Insa, daca fisura este mare, este obligatoriu sa il inlocuiti. Daca fisura este foarte mica, il puteti repara printr-o modalitate simpla si eficienta. Tehnica implica injectarea unei rasini chimice in acea fisura folosind echipamente speciale. Apoi rasina este intarita folosind o lampa ultravioleta si, in cele din urma, reziduurile sunt lustruite folosind o pasta speciala. Calitatea reparatiei este garantata datorita produselor utilizate si a know-how-ului dezvoltat in acest domeniu de catre specialisti. Rasinile utilizate sunt eficiente si garanteaza rezistenta reparatiei. Dupa reparatie, ramane doar o urma imperceptibila, iar parbrizul este la fel de solid ca nou. Insa, cand nu se mai poate repara, inlocuirea este cea mai buna solutie. Pentru inlocuire, cel mai bine este sa contactati un profesionist, precum cei pusi la dispozitie de parbrizeacasa.ro.

Asadar, ganditi-va si vegheati la calitatea parbrizului pentru siguranta voastra si a pasagerilor.