18 June 2024

Optimizare SEO – iata cateva statistici care iti spun ca ai nevoie de acest serviciu!

Capitolul de optimizare SEO este unul relativ nou pentru afaceri, mai ales pentru cele din Romania. Majoritatea afacerilor de dimensiuni mici si medii abia acum incep sa inteleaga importanta motoarelor de cautare – mai exact cum poate Google sa le ofere o crestere in vanzari.

Desigur, pentru cei mai multi proprietari de afaceri, SEO este mai mult decat nou – este si un concept putin dificil de inteles. Astfel, unii isi pun intrebarea daca acest domeniu este cu adevarat de ajutor. Evident, oamenii pot oferi raspunsuri diverse – dar statisticile de mai jos nu mint!

96% din traficul cautarilor pe mobil este realizat prin Google

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, inseamna ca o campanie de optimizare SEO care include si compatibilitatea cu dispozitivele mobile va avea cu siguranta un impact pozitiv asupra afacerii tale si mai ales vanzarilor.

Pe scurt, aproape toti oamenii care cauta ceva pe Internet – pentru o achizitie sau nu – fac acest lucru prin intermediul Google, anume prin principalul mediu afectat de optimizarile SEO realizate pe website-ul tau.

60% din utilizatori acceseaza primele trei rezultate din cautari

In alte cuvinte, te poti bucura de aproximativ 60% mai multi vizitatori daca website-ul tau se afla in primele trei rezultate de pe prima pagina Google. Acest lucru este posibil doar cu o campanie de optimizare SEO profesionala, dar mai ales de durata.

Totodata, trebuie mentionat si faptul ca aproximativ 80% din utilizatori ignora reclamele – anume acele rezultate platite care se afle deasupra primelor trei rezultate din cautari.

7% din utilizatori ajung pe a doua si a treia pagina din cautari

Pe scurt, daca decizi sa renunti la optimizare SEO si sa te bazezi pe faptul ca vor ajunge clientii si la tine odata si-odata, poti face o alegere destul de dezavantajoasa pentru afacerea ta. Ia in calcul faptul ca acesti 7% utilizatori pur si simplu ajung pe a doua sau a treia pagina – nu inseamna ca vor si achizitiona ceva.

Practic, din 100 de utilizatori, 7 pot vedea site-ul tau, 3-4 il pot accesa, iar doar 1 poate face o comanda.

4 din 5 clienti folosesc Google pentru a gasi informatii la nivel local

Paginile aurii sau cartile de vizita nu mai sunt de folos. Chiar si la nivel local, afacerile vor beneficia la maximum de pe urma unei campanii de optimizare SEO. Acest lucru se datoreaza faptului ca utilizatorii, indiferent de ceea ce cauta, vor folosi Google pentru a gasi lucrul respectiv – chiar daca este vorba despre un oras mic.

Astfel, optimizarea SEO este esentiala atat la nivel general, dupa cum s-ar spune, cat si la nivel local – prin Google My Business si asa mai departe.

Nu esti inca sigur daca ai nevoie de optimizare SEO?

In acest caz, lasa expertii sa iti spuna clar si concis de ce ai nevoie de acest serviciu!

Mai exact, apeleaza chiar acum la expertii agentiei de marketing digital The Markers – vei avea la dispozitie o echipa intreaga care iti poate explica pe indelete cum sta treaba cu SEO si de ce acesta este esential!