18 June 2024
permis de barca

permis de barca

O potentiala criza economica poate fi depasita mai usor, daca ai un permis de barca – afla recomandarile specialistilor!

Cu siguranta si tu ai observat ca subiectul unei potentiale crize economice se regaseste in discutiile tuturor, in ultima perioada, de la stirile difuzate de posturile de televiziune pana la conversatiile vecinilor. Aceste ingrijorari ale oamenilor nu sunt intamplatoare si nici nejustificate, caci ultimele evenimente petrecute la nivel mondial ne conduc tot mai mult spre o asemenea situatie nefericita.

Daca in anii 2020 si 2021, pandemia de Covid-19 a pus stapanire pe vietile tuturor, in prezent, razboiul dintre Rusia si Ucraina creeaza neliniste, nu numai pentru tarile invecinate, ci pentru tot Globul. Astfel, instalarea unei crize economie mondiale nu este exclusa, iar o tara precum Romania ar putea fi grav afectata. In aceste contexte, foarte multi oameni se gandesc sa emigreze, iar, daca si tu faci parte din aceasta categorie, trebuie sa stii ca un permis barca ti-ar putea fi extrem de util!

permis de barca
permis de barca

Plan B pentru perioada in care astepti echivalarea studiilor

Atunci cand vrei sa pleci in strainatate pentru a munci, este nevoie sa te gandesti la toate situatiile de care te vei lovi, pentru a gasi, din timp, o solutie pentru fiecare. O mare problema cu care se confrunta persoanele care emigreaza este faptul ca nu tin cont ca va dura o perioada pana cand studiile le vor fi echivalate, indiferent ca au profesia de medic, avocat, inginer etc.

Specialistii recomanda sa iei in calcul aceasta situatie si sa te asiguri ca dobandesti o calificare suplimentara, pentru a putea castiga bani, pana ce lucrurile se pun in ordine. Un permis de barca este actul ce te va salva in aceasta situatie – vorbim despre un ICC, adica International Competence Certificate, care iti va asigura, oriunde in lume, venituri suficiente pentru un trai decent.

Trebuie sa stii ca aceasta meserie este foarte bine platita, astfel incat vei putea castiga de la 50 de euro pana la mai mult de 200 de euro pe zi. In aceste vremuri tulburi, un astfel de venit iti poate garanta lipsa grijilor si a stresului, in ceea ce priveste partea financiara.

Azi, maine sau peste ani, permisul de barca iti asigura un job peste tot in lume

Trebuie sa stii ca un astfel de act, obtinut cu ajutorul scolii nautice SetSail, nu are data de expirare, astfel incat, indiferent ca esti hotarat sa descoperi farmecul navigatiei acum sau peste 10 ani, certificatul va fi valabil si va reprezenta “portita de scapare” de care sa te folosesti cand dai de greu.

Un alt mare beneficiu al unui permis de barca este faptul ca timpul necesar pentru a-l obtine este destul de scurt – va trebui sa aloci 4 zile pentru partea de teorie la cursul intensiv sau 4 saptamani la cel cu teoría in Bucuresti sau online, pe platforma Zoom. Dupa aceasta perioada, urmeaza partea de practica, apoi va trebui sa iti demonstrezi abilitatile si cunostintele acumulate la examenul ce va determina daca esti apt sau nu pentru a obtine un astfel de certificat.

Bineinteles, ca si la scoala de soferi, dupa obtinerea permisului, urmeaza o perioada de acumulare de experienta practica de navigatie. Scoala de navigatie SetSail este altaturi de absolventii ei si in aceasta directie, organizand expeditii scoala in insulele grecesti sau croate, in care absolventii pot conduce din postura de skipperi velierele sub indrumarea instructorilor.

Viata pare sa devina din ce in ce mai grea, insa important este sa te adaptezi rapid si sa gasesti solutii eficiente, astfel incat sa duci un trai cel putin decent. Inscrie-te la scoala nautica SetSail si obtine un permis de barca, asigurandu-ti astfel un job stabil, in orice colt al lumii!