20 June 2024

Nu iti mai functioneaza masina? Suna la firma de tractari auto!

Multi soferi sunt pusi in situatii de-a dreptul dificile atunci cand autoturismul se opreste brusc din functionare exact cand le este lumea mai draga, cand se afla la un drum lung si departe de casa. Ce pot face, totusi, intr-un astfel de caz?

Conform specialistilor, pentru ca urgenta este de natura auto, nu este nevoie sa se apeleze la ambulanta sau la politie, ci se poate apela direct la o firma de remorcare. De exemplu, cei care calatoresc in vecinatatea Brasovului pot lua in considerare serviciile oferite de o firma de tractari auto din Brasov, pentru ca personalul sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la locul cu pricina.

5 momente in care ajutorul firmei de tractari poate fi solicitat

  1. Pentru deblocarea autoturismului

Nu de putine ori, soferii isi uita cheile in interiorul masinii, iar aceasta se inchide automat. Pentru a putea deschide usile autoturismului fara sa le defecteze si pentru a-si recupera cheile, multi se gandesc ca ar trebui sa sune la politie pentru a le veni in ajutor. In lipsa de alte idei, cu siguranta este o varianta care poate fi luata in considerare, insa aceasta urgenta, de obicei, nu este pe lista de prioritati a agentilor de politie. Astfel, se recomanda solicitarea ajutorului firmei de tractari auto, care isi trimite personalul cu toate echipamentele necesare intr-un timp scurt la locul indicat de sofer.

  1. Dupa un accident de masina

Firma de remorcare poate fi contactata si in cazul unui accident rutier, mai ales daca autoturismul este distrus complet. Este important ca in cadrul apelului telefonic sa se furnizeze toate informatiile necesare pe care personalul auto trebuie sa le stie, astfel incat sa vina echipat cu toate instrumentele si uneltele necesare pentru masina, fara sa provoace daune suplimentare.

  1. Daca se termina benzina

In cazul in care soferul ramane blocat intr-o zona greu accesibila si ramane fara benzina, exista companii de tractare care ofera servicii de livrare a combustibilului. In zonele din apropierea oraselor se afla benzinarii la distante relativ apropiate catre care se poate merge pe jos, insa, zonele de padure, la distante mari de orase pot fi de-a dreptul periculoase.

  1. Cand autoturismul se defecteaza brusc

In afara de implicarea autoturismului intr-un accident rutier mai exista si posibilitatea ca acesta sa se defecteze din diverse motive. Fie ca este vorba de o pana sau de supraincalzirea motorului, este important sa se solicite ajutorul unei firme de tractari pentru remedierea problemei, astfel incat soferul sa conduca in siguranta catre destinatie.

  1. Cand autoturismul se blocheaza in noroi

Exista, din fericire, multe situatii in care soferii isi pot debloca de unii singuri masina din noroi, fara sa fie necesar sa apeleze la ajutor, insa, exista si cazuri mai grave, in care masina pare ca este de neclintit, iar rotile continua sa se invarta in gol. Din fericire, o echipa de tractari auto poate fi de un real folos si intr-o astfel de situatie indezirabila.

In concluzie, serviciile de tractari auto se adreseaza tuturor soferilor care intampina dificultati cu autoturismul si nu se mai pot deplasa in continuare, mai ales in cazul in care se afla in mijlocul pustietatii si nu stiu cum sa gestioneze aceasta situatie.