21 June 2024

Negocierea de preturi contabilitate – cum procedezi?

Serviciile de contabilitate sunt necesare oricarei afaceri, indiferent de dimensiunea sau profitul acesteia. Totusi, cea mai importanta variabila atunci cand vine vorba de acest tip de servicii este legata direct de preturi. Contabilitate de calitate sau nu, vei avea de platit o serie de tarife fixe sau pe ora, in functie de serviciile de care ai nevoie.

Asadar, in primul rand, trebuie sa te asiguri ca firma de contabilitate pe care o angajezi este printre cele mai bune din domeniu. Mai apoi, in cazul in care aceasta prezinta niste costuri destul de mari pentru afacerea ta, trebuie sa stii cum sa le negociezi eficient si corespunzator.

Cum poti scadea costul serviciilor care ti se ofera?

In majoritatea cazurilor, vei fi taxat pe ora de firma ta de contabilitate. Asadar, orice actiune pe care acestia o realizeaza pentru afacerea ta se va regasi, in cele din urma, pe lista de preturi contabilitate din cadrul ofertei pe care ai primit-o.

Cel mai simplu mod prin care poti incepe o strategie de negociere este sa descoperi modalitatile prin care tu si angajatii tai puteti usura munca contabililor. De exemplu, angajatii tai pot pune la dispozitie firmei de contabilitate rapoarte, statistici, documente si alte date la cerere, printre altele.

Daca administratorul firmei de contabilitate este de acord ca acest lucru va imbunatati eficienta contabililor, atunci poti mentiona reducerea costurilor.

Cum poti aduce un plus de valoarea firmei de contabilitate?

Desigur, in orice afacere trebuie sa te intrebi si cum ii poti ajuta tu pe altii pentru ca acestia sa te poata ajuta mai bine pe tine. In cazul unei negocieri de preturi contabilitate, exista anumite servicii, favoruri si promisiuni pe care le poti face firmei, in schimbul unor costuri mai mici. Sistemul barter inca functioneaza excelent intre companii, mai ales in perioade de incertitudine economica.

De exemplu, poti ajuta firma de contabilitate sa intre in legatura cu administratorul altei firme – care are nevoie, la randul ei, de servicii de contabilitate. Mai apoi, le poti promite sau chiar garanta un contract pe o perioada indelungata.

Desi nu pare posibil, o relatie buna cu firma ta de contabilitate iti poate aduce unele beneficii.

Cum iti poate ajuta firma de contabilitate angajatii?

Atunci cand negocierea de preturi contabilitate chiar nu este posibila, trebuie sa te intrebi ce ar putea face firma de contabilitate pentru tine si pentru angajatii tai. Mai exact, ce lucruri ar putea sa te invete pentru a justifica pretul pe care il consideri ridicat.

Asadar, firma de contabilitate iti poate oferi opinii legate de imbunatatirea eficientei procedurilor fiscale ale afacerii tale, printre altele. Totodata, in cazul in care doresti sa iti maresti echipa responsabila la nivel financiar, firma de contabilitate iti poate face legatura cu potentiali angajati care pot fi experti in domeniu.

Este negocierea de preturi contabilitate mereu o optiune?

Din pacate, acest lucru nu se aplica mereu. Majoritatea firmelor nici nu vor vrea sa auda de negocierea costurilor.

Totusi, tu esti cel care are mai multe optiuni. Din fericire pentru tine, Keez.ro iti poate oferi servicii complete de contabilitate de la doar 39 Euro pe luna. Asadar, nu va trebui sa iti mai pui problema de negoriere preturi contabilitate – stii din start cat va trebui sa platesti, lunar, pentru acest tip de servicii!