20 June 2024

Metode eficiente de a indeparta parul facial

Toate femeile se confrunta cu pilozitate faciala, dar aceasta este de obicei fina si deschisa la culoare. Daca parul este gros, intunecat si aspru, totusi, poate deveni o problema. Femeile care au exces de par facial ar putea dori sa caute modalitati de a-l indeparta sau de a-l face mai putin vizibil.

Exista multe metode de indepartare a parului facial, in functie de preferintele fiecarei femei. In randurile urmatoare vom discuta despre cele mai eficiente metode de a rezolva aceasta problema.

​Din ce cauza exista exces de par pe fata?

Unele femei care sufera de pilozitate excesiva la nivelul fetei se confrunta, cel mai probabil, cu un dezechilibru hormonal. Menopauza sau afectiuni precum sindromul ovarelor polichistice pot determina femeile sa aiba niveluri mai mari decat de obicei de hormoni sexuali masculini, cum ar fi testosteronul. Excesul de par facial poate fi, de asemenea, mai frecvent la femeile obeze, iar femeile din anumite grupuri etnice pot fi mai predispuse decat altele.

​Ce metode sunt disponibile pentru indepartarea parului facial?

Rasul

Rasul parului este de obicei rapid si usor. Cu toate acestea, este posibil sa fie nevoie de efectuarea acestei proceduri in fiecare zi, deoarece rezultatele sunt de foarte scurta durata.

Epilarea cu ceara

Este o metoda eficienta daca se face in mod regulat (la fiecare 2-4 saptamani) si poate reduce in timp cresterea parului. Cu toate acestea, epilarea cu ceara poate fi dureroasa si poate provoca roseata si iritatii.

Folosirea cremelor depilatoare

Cremele depilatoare sunt usor de folosit si indeparteaza pilozitatea faciala destul de bine. Din pacate, insa, au efecte de scurta durata, parul crescand din nou in doar cateva zile. Cu toate acestea, exista unele creme depilatoare pe piata care pot reduce cresterea parului, avand in componenta niste enzime ce deterioreaza foliculii de par.

Electroliza

Micile socuri electrice aplicate in foliculii pilosi sunt folosite pentru a-i distruge si, prin urmare, pentru a indeparta parul definitiv. Tratamentul poate necesita mai multe sesiuni ce trebuie efectuate pe o perioada mai mare de timp, insa rezultatul este de lunga durata. Din pacate, electroliza poate fi destul de dureroasa si poate schimba culoarea pielii. De aceea, nu este tocmai recomandat in zona fetei.

Epilarea cu laser

Energia luminoasa emisa de laser este folosita pentru a distruge foliculii pilosi, la fel ca in cazul electrolizei. De obicei, este nevoie de efectuarea mai multor sedinte (in jur de 6-8 sedinte), insa odata finalizat, tratamentul este mai mult decat satisfacator. Aceasta metoda este mai eficienta in cazul femeilor cu pielea deschisa la culoare si cu parul de nuanta inchisa. Pentru ca nu este dureros si ofera rezultate de lunga durata (de luni sau chiar ani de zile), tratamentul de epilare definitiva cu laser Brasov este probabil cel mai eficient in reducerea pilozitatii faciale.