18 June 2024

Cele mai potrivite mesaje de condoleante

In aceste zile, social media este solutia pentru a ramane conectat. Toata lumea trimite si primeste actualizari de stiri instantaneu. Toata lumea din reteaua dvs. comunica prin texte, postari si raspunsul la mesajele online. Cand vestea ca cineva pe care il cunoasteti a murit, loveste cercurile sociale, va puteti intreba cum sa oferiti un mesaj de condoleante. Ar trebui sa ridici telefonul si sa suni? Ar trebui sa trimiteti flori proaspete?

Este bine sa trimiteti un text care ofera condoleante? Si cum consolezi pe cineva cu care vorbesti doar online? Este acceptabil sa trimiteti un text daca are sens sa faceti acest lucru. Daca vorbiti numai online sau prin text, nu este nimic in neregula cu raspunsul prin trimiterea unui text. Gasirea cuvintelor potrivite pentru a spune cuiva al carui iubit a murit nu este niciodata usor. Mai jos veti gasi cateva exemple de mesaje de pe foxi.ro/articol/mesaje-de-condoleante despre ce sa spuneti si cand este potrivit sa spuneti.

  • Imi pare rau sa aud vestea despre trecerea fratelui tau in nefiinta. Va rog sa acceptati regretele mele profunde pentru pierderea voastra.
  • “Am fost profund intristat sa aud despre trecerea in nefiinta a mamei tale. Era o mare inspiratie pentru mine. Va rog sa-mi spuneti cum va pot ajuta in acest timp dificil”.
  • “Va rog sa acceptati condoleantele mele sincere. Sunt sigur ca memoria lui va trai pentru totdeauna in inimile voastre”.
  • Imi pare rau pentru pierderea ta. Simpatia mea cea mai profunda este la tine si la familia ta.
  • “Imi pare rau pentru pierderea dragului tau sot. Nu-mi pot imagina durerea prin care o treceti acum. Va rog sa-mi spuneti cum va pot ajuta in acest timp dificil”.

Cand un prieten apropiat are o moarte in familie, este uneori dificil sa ne apropiem de el cu cuvintele potrivite. Realizam ca in astfel de momente este destul de greu sa stim cum sa consolam persoana respectiva. De fapt, indiferent de cat de mult am incerca sa intelegem durerea prin care aceasta persoana trece, nu avem cum daca noi insine nu am trecut niciodata printr-o astfel de situatie. Aceste mesaje pentru cei dragi sunt foarte potrivite in astfel de situatii. La fel ca in momentele frumoase din viata cand trimitem mesaje de urari sau felicitari, acelasi lucru trebuie sa il facem si atunci cand cineva drag trece in nefiinta.

Prin urmare, este necesar sa incercam sa empatizam si sa oferim tot sprijinul nostru persoanei respective. Este important ca pe langa un astfel de mesaj, sa fim cat de mult alaturi de persoana care a suferit pierderea. Trebuie sa fim sprijin si ajutor, pentru ca nu se stie cand si noi vom trece printr-o astfel de situatie. Mesajele de mai sus sunt foarte potrivite pentru un astfel de moment neplacut. Asadar, nu ezita sa le trimiti, indiferent de legatura pe care o ai cu persoana respectiva. Cu siguranta mesajul tau va veni ca o mangaiere pentru acea persoana care a suferit o pierdere atat de importanta. Nu uita ca este nevoie de o alinare sufleteasca profunda in astfel de momente.