Școala reprezintă un mediu plăcut, atractiv, în care învățăm lucruri noi și care contribuie, considerabil, la formarea noastră ca indivizi ai societății. În calitate de cadru didactic trebuie să analizezi și să selectezi foarte bine informațiile, astfel încât elevul să înțeleagă și să știe să aplice diferitele noutăți primite. De aceea, atât în ajutorul cadrelor didactice, cât și al elevilor, vine Librăria Delfin cu o nouă și vastă colecție de manuale pentru ciclul liceal, în special, pentru clasa a 11 a. Prin alegerea unui manual romana clasa 11 din această librărie, vă garantăm că atât literatura, cât și gramatica le va fi elevilor mult mai ușor de asimilat.
Limba și literatura română este una dintre materiile care trebuie studiate cu interes în școală. Atât gramatica, cât și literatura ajută la formarea insului și aduce un aport considerabil în ceea ce privește viitorul lui. Această materie îi dezvoltă copilului abilitatea de a gândi, de a-și susține punctul de vedere, îi cultivă interesul pentru lectură și îi deschide noi orizonturi interculturale de interes. Elevul va trebui să conștientizeze importanța limbii și literaturii române în dezvoltarea sa, dar și în contextul societății. E foarte important să știi să vorbești și să scrii corect, dar și să ai suficiente informații despre marii scriitori români și operele lor de renume. Având un profesor bun și materiile de calitate, precum cele promovate de Librăria Delfin, n-ai cum să nu beneficiezi de un astfel de aport de cunoștințe.
Pentru noi calitatea conținutului este ceea ce contează. De aceea, toți cei care aleg un manual de română din variantele regăsite la noi, se vor putea bucura de profesionalism.Toate manualele de limba și literatura română pentru clasa a 11 a, disponibile în librăria noastră online, îndeplinesc toate criteriile programei școlare în vigoare, astfel încât beneficiază și de avizul Ministerul Educației. Structura lor este una care facilitează receptarea cu ușurință a informațiilor, astfel încât elevului să-i fie ușor să înțeleagă și să aplice cele învățate. Elevii vor reuși să dobândească o atitudine pozitivă față de ora de limba și literatura română, întrucât manualele au un conținut lejer, concret de informații și aplicații care să pună în evidență cele învățate, astfel încât elevul să-și umple toate lacunele avute până la un moment.
Fiecare manual de română conține texte din diferite perioade/ epoci ( perioada pașoptistă, epoca marilor clasici, cea de tranziție (între perioada marilor clasici și cea interbelică), perioada interbelică, cea modernă etc.). Comunicarea este esențială la ora de limba și literatura română și în viața de zi cu zi. Aceasta dezvoltă gândirea analitică, spiritul critic, individul fiind mereu antrenat în căutarea unor răspunsuri, explicații, a unor cauze, a unor judecăți de valoare, păreri alternative. Reconfigurând datele, ceea ce este nou pentru el cu ceea ce știe deja, analizând superficial sau minuțios lucrurile, acesta va fi capabil să discearnă ceea ce este bun de ceea ce este rău, ceea ce este corect de ceea ce este greșit, acceptând sau deconstruind opinii, păreri. Tocmai de aceea, exercițiile prezente în aceste manuale sunt construite pe un astfel de demers, care să-l provoace pe elev. De asemenea, sunt prezente și cerințe ce presupun realizarea lor individuală sau de grup, întocmai pentru a facilita comunicare elev-elev, dar și elev-cadru didactic.
Manualele pe care noi ne bazăm și pe care vi le propunem și dumneavoastră sunt următoarele:
- Rosca, Rodica Zane, Mircea Martin, Limba și literatura română. Manual pentru clasa a XI-a, București, Art Grup Educational, 2018.
- Eugen Simion, Florina Rogalski, Daniel Cristea Enache, Dan Horia Mazilu, Manual Limba si literatura română pentru clasa XI-a, București, Corint, 2016.
- Nicolae Manolescu, George Ardeleanu, Matei Cerchez, Dumitrita Stoica, Ioana Triculescu, Limba și literatura română, București, Sigma, 2016.
- Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa, Literatura română. Manual preparator pentru clasele IX-XII, București, Niculescu ABC, 2015.
- Marin Iancu, Ion Balu, Limba si literatura română. Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
- Sofia Dobra, Monica Halaszi, Dorina Kudor, Luminita Medesan, Limba si literatura română. Manual pentru clasa a XI-a, București, Corint, 2014.
- Eugen Simion, Daniel Cristea-Enache, D.H Mazilu, Manual Limba si literatura română clasa a XI-a, București, Corint, 2008.
- Doina Rusti, George Enache, Literatură universală. Manual pentru clasa a XI-a, București, Paralela 45, 2007.
- Emil Ionescu, Victor Lisman, Manual pentru clasa a 11-a. Limba și literature română, București, All, 2007.
- Adrian Costache et. al., Manual Limba si literatura română pentru clasa 11-a, București, Art Grup Educational, 2006.
- Eugen Negrici, Octavian Soviany, Dorica Boltasu, Manual Limba si literatura română. Manual pentru clasa a XI-a, București, Niculescu ABC, 2006.
Oricare dintre aceste manuale de clasa a-XI-a se poate achiziționa simplu și rapid, din librăria noastră online
Nu rata
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Cum să Alegi Tipul Potrivit de Lustra în Funcție de Locuință
De ce securitatea cibernetică este esențială pentru afacerea ta în 2024