17 June 2024

cursuri dezvoltare personala

La cursurile de dezvoltare personala, vei fi pus fata in fata cu cea mai dura „oglinda”: chiar TU!

In perioada adolescentei si a preadolescentei, este important ca tinerii sa se cunoasca mai bine pe ei insisi, sa isi descopere „vocea” interioara si, mai presus de orice, sa isi dea seama cum sa o asculte. La varsta aceasta, elevii au foarte mult potential si, daca nu sunt indreptati spre directia potrivita, potentialul lor s-ar putea risipi.

Ca parinte si profesor, este important sa le pui la dispozitie tinerilor toate resursele de care au nevoie pentru a deveni cea mai buna versiune a lor. Cu toate acestea, exista situatii in care un astfel de task nu este posibil sau cand, pur si simplu, nu detii cunostintele necesare pentru pregatirea lor.

Intr-un astfel de context, este recomandat sa apelezi la cursuri de dezvoltare personala. Prin intermediul unui training gandit special pentru varsta lor, tinerii vor descoperi care sunt valorile in care cred, care sunt punctele lor forte, isi vor antrena skill-urile de leadership, isi vor imbunatati capacitatea de a comunica in engleza si multe altele.

Chiar daca este normal ca, pentru tine, fiul sau fiica ta sa ramana un copil pe care sa iti doresti sa il protejezi intreaga viata, este important sa il pregatesti pentru lumea „reala”. De exemplu, cand ajung adulti, oamenii se confrunta cu momente stresante, cu un program aglomerat, au colegi sau sefi dificili, au nevoie sa comunice anumite informatii delicate si tot asa.

In cadrul unor cursuri de dezvoltare personala, copiii si adolescentii invata sa se pregateasca pentru astfel de situatii. Iar totul se intampla treptat, prin intermediul unui training adaptat varstei si nivelului lor de intelegere. Cursurile sunt organizate intr-o maniera interactiva punandu-i pe participanti in situatii fictive.

cursuri dezvoltare personala

Folosind stilul de invatare experientiala, cursantii au parte de nenumarate avantaje. In primul rand, au parte de traininguri captivante si nu au timp sa se plictiseasca. In acelasi timp, informatiile pe care le invata aici sunt stocate in memoria de lunga durata, de unde le pot accesa oricand au nevoie de acestea.

Pentru a te asigura ca toate aspectele mentionate anterior sunt indeplinite, este indicat sa iti inscrii copilul la o scoala cu experienta in domeniu, cum este Success Academy. Aici copiii si adolescentii participa la cursuri de dezvoltare personala care ii vor ajuta sa se descopere pe ei insisi si sa isi creasca increderea de sine.

Fiecare sesiune de curs se focuseaza asupra unei anumite teme, deosebit de importanta pentru etapa adolescentei si preadolescentei. Cateva exemple sunt inteligenta interpersonala, increderea de sine, leadership, managementul timpului, organizarea bugetului si multe altele.

In plus, tinerii vor participa la cursuri de dezvoltare personala atat in limba romana, cat si in engleza. In functie de nivelul lor de limba, elevii sunt repartizati in grupa care li se potriveste. Grupele sunt formate din aproximativ 10 participanti, aspect care asigura un workshop interactiv, in cadrul caruia trainerii se pot concentra pe fiecare elev in parte.

Alegand oferta de cursuri de dezvoltare personala propusa de Academie, iti vei inscrie copilul la singura scoala din Romania creata in concordanta cu cerintele mediului business, care ii ajuta pe tineri sa obtina tot ceea ce isi doresc de la viata.