17 June 2024

La casaluimoscraciun.ro gasesti mereu un Mos Craciun de inchiriat

Desi este inca devreme pentru a ne gandi la Craciun, multi isi fac deja de pe acum planuri despre ce vor primi de Craciun si despre cum il vor chema pe Mos Craciun acasa. Din fericire exsita casaluimoscraciun.ro unde clientii gasesc mereu un Mos Craciun de inchiriat!

Pentru fiecare copil in parte Mos Craciun este mai mult dcat un strain care aduce cadouri in ziua de 25 Decembrie, acesta este un simbol al bunatatii, al generozitatii si parte integrala din spiritul Craciunului. In Romania, Craciunul este o zi importnata atat din punct de

Mos Craciun – cunoscut si sub numele de Sfantul Nicolae sau Kris Kringle – are o lunga istorie ce cumuleaza toate traditiile de Craciun. Astazi, el este considerat in principal ca omul vesel in rosu care aduce jucarii fetelor si baietilor cumitni in Ajunul Craciunului, dar povestea sa se intinde pana in secolul al III-lea, cand Sfantul Nicolae a mers pe pamant si a devenit patronul copii. Aflati mai multe despre istoria lui Mos Craciun de la primele sale origini pana la centrul comercial Santas de astazi si descoperiti cum doi newyorkezi – Clement Clark Moore si Thomas Nast – au fost influente majore asupra lui Mos Craciun, milioane de copii asteapta fiecare Ajun .

Legenda lui Mos Craciun poate fi urmarita de sute de ani pana la un calugar numit Sf. Nicolae. Se crede ca Nicholas s-a nascut candva in jurul anului 280 d.Hr. in Patara, langa Myra, in Turcia moderna. Admirat de multi pentru evlavia si bunatatea sa, Sfantul Nicolae a devenit subiectul multor legende. Se spune ca si-a daruit toata averea mostenita si a calatorit in mediul rural ajutand pe cei saraci si bolnavi. Una dintre cele mai cunoscute povesti despre Sfantul Nicolae este timpul in care a salvat trei surori sarace pentru a nu fi vandute in sclavie de catre tatal lor, oferindu-le o zestre pentru a putea fi casatoriti.

De-a lungul mai multor ani, popularitatea lui Nicholas s-a raspandit si a devenit cunoscut ca protectorul copiilor si al marinarilor. Ziua acestuia este sarbatorita la aniversarea mortii sale, 6 decembrie. Aceasta a fost considerata in mod traditional o zi norocoasa pentru a face cumparaturi importante sau pentru a se casatori. In Renastere, Sfantul Nicolae era cel mai popular sfant din Europa. Chiar si dupa Reforma protestanta, cand veneratia sfintilor a inceput sa fie descurajata, Sfantul Nicolae si-a pastrat o reputatie pozitiva, mai ales in Olanda.

Sfantul Nicolae a facut prima incursiune in cultura populara americana spre sfarsitul secolului al XVIII-lea. In decembrie 1773 si din nou in 1774, un ziar din New York a raportat ca grupuri de familii olandeze s-au adunat pentru a onora aniversarea mortii sale.

Numele Mos Craciun a evoluat din porecla olandeza a lui Nick, Sinter Klaas, o forma scurtata de Sint Nikolaas (olandeza pentru Sfantul Nicolae). In 1804, John Pintard, membru al Societatii istorice din New York, a distribuit xilografii ale Sfantului Nicolae la reuniunea anuala a societatii. Fundalul gravurii contine imagini cunoscute cu Mos Craciun, inclusiv ciorapi plini cu jucarii si fructe atarnate deasupra unui semineu. In 1809, Washington Irving a ajutat la popularizarea povestilor cu Sinter Klaas cand s-a referit la Sfantul Nicolae drept sfantul patron al New York-ului in cartea sa, The History of New York. Pe masura ce proeminenta sa a crescut, Sinter Klaas a fost descris ca totul, de la un „rascal” cu o palarie albastra cu trei colturi, vesta rosie si ciorapi galbeni pana la un barbat care purta o palarie cu boruri largi si o  pereche imensa de pantaloni.

In ziua de astazia Mos Craciun Face inconjurul lumii intr-o singura noapta pentru a indeplini dorintele miilor de copii. In Romania, Mos Craciun poate fi inchiriat pentru un eveniment privat, pentru o seara chiar si pentru o scurta vizita la domiciliu pentru a lasa cadourile mult dorite.

In timpul copilariei, imaginatia estompeaza linia dintre fantezie si realitate, facandu-I pe micuti sa creada mai usor.

Ideea de a crede fara a vedea este fundamentala pentru a fi om, mult dupa ce credintele despre Mos Craciun iau sfarsit dupa o anumita varsta. Creierul nostru este conectat pentru a conecta punctele pentru a explica de ce se intampla lucrurile si de ce sunt asa cum sunt. Fantezia este o parte normala si sanatoasa a dezvoltarii copilului. Majoritatea copiilor incep sa faca jocuri de rol, mai ales dupa varsta de doi ani. Timpul petrecut de un copil in jocul pretins creste in anii prescolari si apoi scade intre cinci si opt ani. Credintele copiilor in figuri fantastice precum Mos Craciun par a fi cele mai puternice intre varsta de trei si opt ani.

Prin imaginatie, copiii dezvolta capacitati emotionale si psihologice care ii ajuta sa inteleaga si sa dea sens lumii lor. Imaginatia, prefacerea, fantezia si jocul ii incurajeaza pe copii sa se concentreze, sa gandeasca prin situatii ipotetice, sa-si consolideze abilitatile de rationament, sa invete sa rezolve probleme, sa dezvolte teorii despre modul in care oamenii gandesc, sa practice abilitatile sociale, sa lucreze in colaborare, sa invete sa negocieze, sa creeze noi posibilitati, creati o noua identitate sau lumi noi si chiar dezvoltati noi posibilitati pentru lumea noastra comuna. Din acest motiv este important pentru copii sa continue sa creada in Mos Craciun, deoarece astfel isi vor pastra inocenta si traditiile familiare legate strans de personalitatea lor!