13 June 2024
Kombucha bautura

Kombucha: ce este, ce beneficii are

Este una dintre bauturile la moda si aceasta este confirmata de celebritati precum Kourtney Kardashian, Gwyneth Paltrow sau Lady Gaga. Dar ce este mai exact kombucha? Este o infuzie facuta din ceai care se remarca prin proprietatile sale probiotice si cantitatea de beneficii pe care le aduce sanatatii noastre. Vrei sa stii ce poate face pentru tine? Iata :

Dupa ceaiul matcha si chai, kombucha este ultima bautura vedeta pe care celebritatile – si restul muritorilor – nu o pot ignora. Si este faptul ca numeroasele sale proprietati benefice pentru sanatate au facut-o bautura vedeta a timpurilor si o alternativa excelenta la bauturile carbogazoase si bauturile racoritoare. Dar cel mai bine dintre toate, probabil,  este ca il puteti pregati singur acasa cu foarte putine ingrediente. Vrei sa stii  cum ce poate face kombucha ?

Kombucha: ce este?

Kombucha este o bautura conceputa  din  amestec de ceai verde sau ceai negru,  o colonie  de bacterii si drojdie, de asemenea, cunoscut sub numele de ciuperca kombucha. Aceasta cultura, o gelatina in forma circulara, transforma polifenolii de ceai in alti compusi organici in timpul fermentatiei, un proces care impiedica alte microorganisme sa prolifereze. Aceasta gelatina este compusa din bacterii acvatice, carora le apartine si chefirul, atat de cunoscut pentru noi toti.  Aceasta fermentare, care trebuie sa aiba loc la temperatura camerei, si  trebui sa dureze intre sapte si paisprezece zile.Kombucha bautura

Dupa acest timp, amestecul devine o bautura cu acid  – proaspata, delicioasa si foarte sanatoasa. Daca indrazniti sa experimentati, puteti adauga felii de fructe si sa-i dati o aroma diferita. Si stii: daca lucrezi in mediul Instagrammer  si optezi pentru un stil de viata sanatos si al starii de bine, kombucha de casa nu poate lipsi din frigider.

Care sunt proprietatile ceaiului kombucha?

Succesul fara frontiere al kombucha se bazeaza pe beneficiile pe care le are pentru sanatatea noastra. Dar ceaiul kombucha nu este o descoperire recenta. Aceasta bautura dateaza din 220 i.Hr..C,cand dinastia Tsin din China a definit-o ca elixirul vietii si nemuririi. Si, desi nu exista prea multe studii stiintifice pentru a sustine teza ca este o bautura terapeutica, s-a dovedit a fi foarte benefica pentru sanatate.

  • Acidul glucuronic din kombucha este util pentru a elimina toxinele din organism prin urina
  • Controleaza nivelul colesterolului
  • Echilibreaza si regleaza flora intestinala
  • Reduce durerea si simptomele artritei
  • Este un tratament eficient pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor
  • Reduce durerile de cap
  • Imbunatateste functia hepatica

Ce are kombucha?

S-ar putea sa va intrebati de ce acest lichid fermentat facut din ceai, ciuperci, drojdii si bacterii a devenit o bautura vedeta,dar exista multe motive pentru ca acest lucru sa fie asa. Este o bautura 100% naturala, organica, fara zahar si fara alcool, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Kombucha este bogat in acid folic si vitaminele B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E si K, o compozitie care transforma acest lichid fermentat intr-un ajutor excelent pentru a ajuta organismul nostru sa produca noi celule si sa le mentina sanatoase. Credeti ca nu este suficient? In plus, studiile pe animale arata ca kombucha are functii antimicrobiene si antioxidante importante si, in cele din urma, promoveaza buna functionare a ficatului si a rinichilor.