22 June 2024

Jante din Aliaj sau Jante din Tablă – Ce să alegem mașinii noastre?

O deplasare sigură cu autoturismul este garantată numai atunci când jantele auto sunt în perfectă concordanță cu specificațiile tehnice ale mașinii. Considerate membrele inferioare ale autoturismului, jantele trebuie să fie potrivite și cu anvelopele, fie că sunt jante din aliaj, fie că sunt jante din tablă.

Unii șoferi aleg să achiziționeze jante din tablă pentru fiecare tip de cauciucuri pe care le montează de la un sezon la altul pe mașină. În funcție de buget, pot fi alese si jante aliaj care asigură alt nivel de fiabilitate al deplasării.

Este imperios necesară verificarea periodică a jantelor, cel puțin în momentul înlocuirii anvelopelor de iarnă cu cele de vară sau invers, astfel încât acestea să fie în perfectă stare fizică.

Recomandarea este ca orice jante care au suferit deformări, ovalizări, ruginire profundă sau/și fisuri se înlocuiesc. În cazul unui eveniment negativ se impune verificare/ înlocuirea preventivă a jantelor și a anvelopelor, după caz, astfel încât să se poată realiza inspecția tehnică fără probleme.

De obiectivitatea cu care sunt alese anvelopele și jantele auto depinde siguranța tuturor participanților la trafic. Este important ca toți șoferii să aibă o conduită preventivă în alegerea echipamentelor mașinii astfel încât nimeni să nu aibă de suferit.

Accesând Vadrexim.ro vă puteți însuși toate informațiile necesare pentru a face alegerea potrivită de noi anvelope și jante auto.