21 June 2024

Iti doresti un business online de succes? Iata de ce ai nevoie de un domeniu foarte bun!

Aparitia Internetului a am putea spune ca a schimbat radical modul in care se desfasoara vietile noastre de zi cu zi, avand in vedere ca il utilizam pentru a comunica eficient, pentru a gasi cu usurinta diferite informatii, dar si pentru a face diferite cumparaturi. Dincolo de toate aceste facilitati, Internetul este cel care asigura concomitent si un mediu propice pentru lansarea unei afaceri, avand un chiar un potential deosebit in acest sens. De la proitect, pana la lansare, respectiv pana a in punctul in care se poate vorbi despre succes, este o cale destul de lunga, presarata desigur cu numeroase provocari.

Pentru a putea exista pe Internet, un business are nevoie de un site creat in mod corespunzator, dar si de existenta in prealabil a unor servicii indispensabile si anume, cele de inregistrare domenii si cele de web hosting. Fara existenta acestora, un site nu poate fi accesat de catre niciun utilizator, deci practic nu exista pe Internet. In acest articol, ne vom indrepta atentia inspre clasicele domenii, cele care confera de facto identitate unui business online. Iata asadar cateva motive solide pentru care sa te asiguri ca alegi un nume de domeniu potrivit pentru business-ul tau.

            Numele de domeniu este adresa propriu-zisa a site-ului

Unul dinte motivele pentru care ai nevoie de un nume de domeniu bun, reiese din faptul ca acesta reprezinta defapt o parte importanta din identitatea unui magazin online. Utilizatorii isi vor aduce aminte mereu adresa site-urilor si modul in care au fost tratati, mai presus de orice altceva. Din acest motiv, ai nevoie de un un nume de domeniu ales in asa fel incat sa poata fi memorat si scris cu cat mai multa usurinta de catre orice utilizator.

            Un nume de domeniu nepotrivit ii poate tine la distanta pe utilizatori

Desi poate parea greu de crezut intr-o prima instanta faptul ca numele de domeniu poate avea un impact in acest sens, realitatea este complet alta. Un nume domeniu lung, este automat unul mai greu de scris si de memorat. Astazi este destul de bine-cunoscut faptul ca utilizatorii sunt destul de selectivi cu site-urile pe care navigheaza si nu vor ezita nicio clipa sa alerge la concurenta, daca site-ul business-ului tau nu ii inspira incredere sau are o adresa web complicata, pe care o poate gresi cu usurinta pana in punctul in care devine frustrant.

            Un serviciu de inregistrare domenii bun, vine de la companii profesioniste

Pentru ca lucrurile sa se indrepte in directia corecta, este absolut esential sa te asiguri ca vei colabora inca de la inceput cu o companie de servicii web profesionista. De ce este atat de important? Pentru ca o companie de profil cu experienta in domeniu nu iti va pune la dispozitie doar servere de calitate (care vor asigura o functionare excelenta a site-ului), ci iti va oferi totodata si servicii de suport excepionale, un detaliu ce nu ar trebui trecut cu vederea atunci cand iti doresti ca proaspatul business online sa evolueze considerabil. In plus, o astfel de decizie te poate scuti si de numeroase batai de cap in timp.