Ca bijuterii autentice, parfumurile au ocupat intotdeauna un loc privilegiat pentru a face viata celor care il poarta si cu care relationeaza mai placuta. Cu misiunea de a gasi cele mai bune formule care sa raspunda dorintelor si gusturilor momentului, parfumierii maestri, isi dedica viata gasirii de noi materii prime, folosindu-si inspiratia si petrecand zile lungi in fata organelor lor parfumiere cu diferite amestecuri de esente, desfasurandu-si creativitatea si creand opere de arta autentice care cauta sa reziste in timp si sa ramana in memorie, facandu-i pe cei care le poarta sa se simta mai bine zi de zi.
Expertii in psihologie cred ca utilizarea acestor esente bogate creste stima de sine si favorizeaza relatiile sociale. O persoana se parfumeaza pentru a se simti bine cu sine insusi, dar si cu ceilalti. Este un element relevant al personalitatii, de unde si marea varietate de parfumuri care se adapteaza tuturor tipurilor de oameni si diferitele emotii pe care incearca sa le transmita: securitate, senzualitate, imputernicire… cu o proiectie mai mare decat pare la prima vedere. Pentru a sustine aceasta afirmatie, este suficient sa ne amintim importanta parfumului de-a lungul istoriei si in toate civilizatiile. Pornim la drum!
Parfumuri arabesti: istoria originii parfumurilor in aceasta lume
Desi originea parfumului se afla in Egiptul Antic, arabii au fost cei care au stiut sa perfectioneze si sa dezvolte noi tehnici pentru fabricarea parfumurilor. Atat de mult incat au reusit sa aiba un monopol asupra comertului cu arome si condimente.
In acest articol trecem prin istoria parfumului si astazi facem o oprire in civilizatia antica a Arabiei pentru a va invata totul despre parfum arabesc si influenta sa asupra restului lumii.
Istoria parfumului in Arabia
Arabia antica din sud era foarte diferita de desertul care este astazi, cu frunze si plin de plante aromatice, era o zona cunoscuta sub numele de tara parfumurilor. De fapt, in cartea sfanta a Islamului, paradisul este descris ca un loc aromatizat plin de gradini si copaci, rauri mari si cu un miros mare de parfum de mosc.
Deja in secolul al X-lea Avicenna, un renumit filozof si medic arab, a fost cel care a introdus apa de trandafir in lumea musulmana, care a fost folosita pentru a parfuma sau aromatiza camerele casei. A fost elementul cheie pentru fabricarea aromelor, atat de mult incat a fost considerat ca un simbol al puritatii si intelepciunii lui Allah.
Alchimie in parfumuri
Arabii au fost cei care au aplicat alchimia in industria parfumurilor. Aceasta noua stiinta si-a propus sa obtina esenta plantelor prin extragerea uleiurilor lor esentiale prin tehnica distilarii.
Arabii au profitat de dezvoltarea alchimiei in fata declinului industriei parfumurilor din Occident. Ei au fost cei care au perfectionat totul pentru a distila alcoolul, pe care l-au folosit pentru a obtine baza parfumului de astazi. Acest lucru a insemnat expansiunea rapida, comertul si popularitatea in Evul Mediu si o revolutie in modul in care au fost facute parfumurile pe care noi le folosim zi de zi. Parfumurile arabesti au un miros unic, elegant si plin de mister, pe care niciun alt parfum nu il detine.
Nu rata
Ghidul Dvs. pentru Înțelegerea Avantajelor unui Avocat
Cum să Alegi Tipul Potrivit de Lustra în Funcție de Locuință
De ce securitatea cibernetică este esențială pentru afacerea ta în 2024