13 June 2024

iPackOnline.ro este alegerea profesionistilor!

Magazinul online iPackOnline.ro este un furnizor foarte cunoscut mai ales in randul producatorilor de vin, deoarece gama de produse ofera cutii transport sticle de calitate superioara, care permite transportul sticlelor in mod sigur la destinatie.

De ce sa transporti vin in cutie de carton?

Nu exista nicio cale mai buna de a transporta o sticla de vin sau mai multe decat intr-un suport din carton. Desigur, exista si cutiile de lemn, insa acestea sunt costisitoare, adauga greutate transportului si nu sunt tocmai disponibile de oriunde. In schimb, cartonul este un material foarte popular, iar iPackOnline.ro este specializat in cutii transport.

Isoria cartonului ondulat se intinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj, superior lazilor de lemn. Dezvoltarea industriei la sfarsitul secolului al XIX-lea, care a dus la formarea centrelor industriale, la mecanizarea transporturilor, la cresterea cantitatii de marfa ce trebuia ambalata si transportata pe distante din ce in ce mai mari, a necesitat inovarea unui nou ambalaj calitativ superior care sa satisfaca noile cerinte. Hartia ondulata printr-un mijloc mecanic, intre doua valturi canelate, a fost obtinuta pentru prima data in Anglia, in anul 1856 de catre Healey si Allen. Ei au folosit acest produs ca element de intarire a partii cilindrice a palariilor. Hartia ondulata a fost utilizata in premiera ca ambalaj de catre americanul Albert L. Jones, care a obtinut un brevet pentru ambalarea sticlelor, in anul 1871.

Cartonul ondulat a aparut in Statele Unite in 1874 cand Oliver Long a avut ideea sa adauge prin lipire un strat neted de hartie peste onduleu si a brevetat metoda de obtinere si termenul de “carton ondulat”. Imediat dupa aceea, Thomson si Norris concep primul grup de ondulare actionat mecanic, pe care il produc in serie, distribuindu-l in America de Nord si Europa. La inceputul secolului XX apar primele masini de carton ondulat cu functionare continua.

Cartonul ondulat se impune in industria ambalajelor, dupa al doilea razboi mondial, largindu-se gama sortimentala si imbunatatindu-se substantial calitatea acestui. Ambalajul din carton ondulat capata functii noi, una dintre cele mai importante devenind aceea de promotor al desfacerii marfurilor al aspectului deosebit de atragator.

In Romania, prima capacitate de productie de carton ondulat si ambalaje a intrat in functie la Grimbav in 1956, iar in deceniile urmatoare, acest sector cunoaste o dezloltare apreciabila. In prezent, cele mai importante centre de productie sunt la Cluj, Sfantu-Gheorghe, Drobeta Turnu-Severin, Bucuresti, Ghimbav, Adjud, Suceava.

Perspectivele dezvoltarii ambalajelor din carton ondulat sunt incurajatoare, elementul dinamizator fiind cererea in continua crestere. In ultimii 10 ani, productia mondiala de carton ondulat s-a dezvoltat cu un ritm superior celei de hartie.

Ambalajele din carton ondulat prezinta numeroase avantaje, datorita carora in prezent peste 50% din marfurile produse pe plan mondial sunt ambalate, depozitate, transportate sau comercializate cu contributia acestora. Cele mai importante avantaje ale ambalajelor din carton ondulat sunt:

– asigura protectia superioara a produselor, prin capacitatea ridicata de preluare a solicitarilor mecanice de catre structura cartonului ondulat;

– ambalajele din carton ondulat sunt de circa trei ori mai usoare decat cele din lemn la acelasi volum de ambalare;

– pretul de productie este mult inferior altor categorii de ambalaje;

– ambalajele din carton ondulat se produc si se transporta la beneficiar in stare pliata, obtinandu-se o mai mare economie de volum de depozitare si de transport;

– faciliteaza vanzarea marfurilor prin faptul ca pe cutii pot fi tiparite informatii detaliate privind continutul si elementele de reclama;

– ambalajele din carton ondulat se recupereaza integral si se folosesc tot la fabricarea acestui tip de ambalaj. Ele sunt biodegradabile, perfect compatibile cu mediul ambient, fiind 100% ecologice.

Cartonul reprezinta materialul perfect folosit la ambalarea diverselor produse. Indiferent ca vorbim despre ambalarea sticlelor de vin sau de ambalarea alimentelor, cartonul este superior, in ceea ce priveste calitatea, modul de fabricare, pretul si poate fi foarte usor reciclat.

Furnizorul iPackOnline.ro este lider in domeniu, iar clientii care achizitioneaza produsele lor au fost intotdeauna multumiti.

Cutia simpla pentru transporta vin de 1/2/3 sticle este produsul cel mai indicat pentru a face transporturi de calitate si in siguranta. Cutiile din carton CO5 ofera o rezistenta crescuta. Produsa din carton de calitate, cutia asigura protectie maxima si siguranta sporita, indiferent de modul in care este folosita (depozitari, expedieri). Toate cutille sunt de culoarea maro standard atat la interior, cat si la  exterior.