20 June 2024

Invata sa pictezi folosind un kit pictura numere

Pictura este o activitate linistitoare adecvata atat pentru copii, cat si pentru adulti. Cei care aleg sa picteze, se pot bucura de liniste, creativitate si bucuria de a elabora ceva nou de fiecare data. Chiar si cei care nu au mai pictat niciodata pana acum se pot bucura de placerea de a picta prin kituri pictura pe numere, acestea oferind o multime de modele pentru gustul fiecaruia.

Ce reprezinta pictura pe numere

Un sistem in care o imagine este izolata in forme, fiecare separata cu un numar care se refera la o culoare specifica se numeste kit pictura numere. Intr-un astfel de sistem, anumite forme au acelasi numar si vor fi pictate cu aceeasi culoare. Aceste forme nu prezinta nimic in mod independent si nici nu par sa aiba vreun sens, insa, din moment ce sunt configurate impreuna, fac o imagine completa.

De cand dateaza pictura pe numere

Prima pictura cu numere din lume a fost introdusa in secolul al XVI-lea de marele artist renascentist Michelangelo. El a introdus aceasta abordare prin atribuirea unor sectiuni ale faimoaselor sale plafoane studentilor sai pentru a-i invata sa picteze, prenumerotandu-le pe fiecare pentru a ajuta totodata si la reducerea greselilor.

Pictura prin numere ar putea parea puerila si este adesea ridiculizata ca fiind simplista, necreativa si formulata. Dar aceasta abordare nu este deloc justificata sau adevarata. Mai mult de atat, diversele kituri pictura numere au devenit o tendinta populara de reducere a stresului pentru adulti, care i-ar putea ajuta sa se relaxeze dupa un efort fizic sau mintal.

Cele mai recunoscute vopsele folosite sunt vopselele acrilice din motiv ca se usuca repede si sunt usor de manevrat.

Ce rol are arta in viata noastra

Arta este un proces de imbunatatire a sanatatii fizice, mintale si emotionale a persoanei prin utilizarea procesului de creare a artei. Este considerata o terapie care incurajeaza gandirea creativa si iti permite sa vii cu propriile solutii unice si sa gandesti in stil propriu. Arta iti stimuleaza creierul si te ajuta in cele din urma sa te simti mult mai bine.

O pictura pe numere poate fi poarta spre o viata mai fericita si mai implinita, cea la care visam cu totii!