20 June 2024

Implant de păr FUE Sapphire, cea mai în trend procedură de reconstrucție capilară

În urmă cu vreo 10 ani, când Mihai Trăistariu făcea turul televiziunilor povestind despre procedura de implant de păr, bărbații din România aflau că, mai nou, alopecia timpurie se vindecă.

La vremea respectivă, eram tânăr și nici nu mă gândeam că, într-o zi, cineva din neamul meu va suferi de cheliere și va apela la implant de păr.

Cel în cauză este Andrei, vărul meu pe care îl consider ca pe frate-meu. Deși suntem veri primari și apropiați ca vârstă, diferențele fizice dintre noi sunt mari. El este de statură mica, eu, medie. El este slab, eu am câteva kilograme în plus. El avea început de chelie…eu nu.

Problema absenței părului din zona din față a capului, i-a dat mari bătăi de cap lui Andrei. Nu mai zic că a încercat toate tratamentele existente pentru stoparea alopeciei sau că ajunsese dependent de șapcă. Spun doar că, la un moment dat, din cauza absenței părului, Andrei și-a pierdut încrederea în el și ajunsese să fie nemulțumit de felul în care arată.

 

La întoarcerea dintr-o croazieră de-a sa, după 6 luni de lucru ca barman pe vapor, Andrei ne-a anunțat solemn că el pleacă în Turcia să își facă implant de păr.

La recomandarea unei cunoștințe, el luat legătura cu specialiștii de la Clinica Ensar Duman din București. La un prim consult online, Andrei a fost sfătuit să aleagă procedura de implant de păr FUE, respectiv FUE Sapphire, cea mai nouă tehnică de reconstrucție capilară la bărbați și femei.

Tehnica FUE este procedura de reconstrucție capilară, microchirurgicală, în timpul căreia rădăcinile de păr sunt colectate din lateralele și spatele capului și implantate în zona dorită.

Implantul de păr FUE stă la baza tuturor metodelor de implant de păr folosite, iar din el s-au dezvoltat toate celelalte tehnici de lucru: implant de păr FUE Sapphire, implantul de păr DHI, implant de păr TDF, implant de păr asistat robotic și toate formele de implant de păr prin sedare.

 

Metoda care i-a fost recomandată lui Andrei, respectiv implant de păr FUE Sapphire este deosebită din trei puncte de vedere:

  • a ustensilelor medicinale – în faza de canelare se folosește un stilou special cu lamelelor de oţel și piatră de safir,
  • a metodei de lucru – piatra de safir permite deschiderea micro-canaluri în forma literei V, adânci și cu dimensiunea dintre ele foarte mică,
  • a recuperării și rezultatelor – tehnica nu lasă cruste/semne și procesul de vindecare se desfășoară într-un mod accelerat.

 

Implant de păr preț, în Turcia

Hotărârea fusese luată de când Andrei se afla pe vas, în croazieră și  trimisese fotografii celor de la clinică. Astfel, la revenirea în țară, el a mai realizat o singură vizită la Clinica Ensar Duman și apoi a plecat în Turcia pentru implant de păr.

Tot echipa clinicii s-a ocupat de rezervarea biletelor de avion București-Istanbul și retur, programarea intervenției și alegerea specialistului în implant de păr.

Costul procedurii de implant de păr FUE a fost de 2400 de euro, un cost care înțeleg că este stabilit în funcție de cât de mare este zona de lucru, numărul grefelor extrase și implantate și renumele medicului ales.

Câte zile de spitalizare sunt necesare pentru implant de păr FUE Sapphire

Andrei a stat în Turcia 5 zile, dintre care 2 în spital, pentru analize și intervenția propriu-zisă și alte trei în hotelul spitalului. El ar fi putut să revină în țară a doua zi după implant, când a fost externat, dar a dorit să viziteze Istanbulul și a stat trei zile în plus.

La o lună și jumătate de la implant, rădăcinile au început să îi cadă, așa cum fusese anunțat de la început. După o altă lună, rădăcinile noi au început să producă fire de păr care, ușor, ușor, i-au acoperit spațiile goale.

Ca să accelereze procesul de regenerare, Andrei a început un tratament cu laser pentru creșterea părului, tot la Clinica Ensar Duman. Semnele clare și lăudabile au apărut în luna a 6-a de la implant, când părul îi acoperea tot scalpul și nimic din înfățișarea lui Andrei nu mai amintea de alopecie.