21 June 2024

Îmbunătățește-ți nivelul de limba engleză cu ajutorul acestor trucuri!

Accesul facil la informații pe care ți-l oferă tehnologia reprezintă o unealtă importantă atunci când vrei să găsești anumite răspunsuri sau atunci când îți dorești să te perfecționezi într-un anumit domeniu.

Poate fi o provocare să-ți îmbunătățești cunoștințele de limba engleză de unul singur, însă vei fi cu atât mai mândru de realizările tale cu cât vei observa progresele pe care le faci. Să îți perfecționezi cunoștințele de limba engleză poate fi benefic atât pentru psihic, cât și pentru statutul tău profesional, întrucât te va ajuta să capeți o mai mare încredere în tine și îți poate aduce noi oportunități de dezvoltare. Cu ajutorul acestor sfaturi și trucuri vei reuși să îți dezvolți cunoștințele în limba engleză:

 

  1. Citește în limba engleză în fiecare zi

Atunci când citești în limba engleză, îți dezvolți capacitatea de memorare a unor cuvinte noi și reții anumite expresii mult mai ușor. Anticariatul Bookoteca îți pune la dispoziție cărți în engleză la prețuri accesibile, care au graduri diferite de dificultate, în funcție de nivelul tău de cunoștințe, din cele mai apreciate domenii de către cei pasionați de lectură, cum ar fi: cărți de dragoste, polițiste, cărți de specialitate  ori cărți pentru copii. Materialele în limba engleză pe care le poți citi diferă în funcție de preferințele tale: poți citi articole online ale publicațiilor străine, recenzii ale unor opere literare, articole motivaționale ori articolele blogurilor tale preferate. Este important să reții că atunci când citești în limba engleză nu tebuie să știi toate cuvintele pe care le întâlnești, ci să încerci să le înțelegi sensul din context. Atunci când întâlnești cuvinte ori expresii necunoscute, le poți nota într-un carnet, și astfel le vei memora mult mai rapid. Astfel, data viitoare când le vei întâlni îți vei aduce aminte semnificația lor.

 

  1. Vizionează filmele adaptate după opere literare

Literatura și industria cinematografica se află, de ani buni, într-o strânsă legătură, numeroase opere literare fiind adaptate pentru marele ecran. Vizionează fără subtitrare filme adaptate după opere literare, sau cu subtitrare în limba engleză, și astfel îți vei exersa pronunția și vocabularul. În secțiunea fiction a anticariatului Bookoteca, poți găsi opere literare celebre care au fost ecranizate, însă noi îți sugerăm să citești mai întâi cartea, apoi să vizionezi filmul, pentru că în felul acesta îți antrenezi creierul pentru o mai bună înțelegere a cuvintelor în limba engleză. De la cărți romantice, până la romane thriller ori poveștile clasice ale copilăriei, pe site-ul Bookoteca găsești inspirație pentru următoarea ta lectură, indiferent de preferințele tale literare.

 

  1. Exersează zilnic cu ajutorul gadgeturilor

Telefonul, dispozitivul pe care îl folosești cel mai mult pe parcursul unei zile, îți poate fi de mare ajutor pe parcursul procesului către perfecționarea nivelului tău de limba engleză. Fie că folosești tableta, fie telefonul, ai la dispoziție diverse aplicații care te pot ajuta să înveți engleza de la zero ori să-ți îmbunătățești noțiunile pe care le ai deja. Rezolvă zilnic exercițiile pe care le găsești în aplicație și astfel vei dobândi noțiuni noi de gramatică, îți vei îmbunătăți pronunția și vei învăța cuvinte noi, care să te ajute într-o viitoare conversație în limba engleză.

 

  1. Ia-ți cât mai multe notițe

Perseverența te va ajuta să înveți o limbă străină într-un timp mai scurt, astfel că este indicat să ai tot timpul la îndemână un carnețel în care să notezi cuvintele necunoscute, dar și acele reguli de gramatică pe care nu le stăpânești foarte bine. Limba engleză, ca orice altă limbă, are anumite reguli de gramatică pe care dacă le cunoști îți vei ușura procesul de învățare. Poți folosi orice metodă de învățare care îți este pe plac, cum ar fi: crearea unor tabele, a unor liste, ori a unui panou vizual în care să organizezi cele mai importante reguli de pronunție și gramatică.

 

  1. Înregistreză-te în timp ce citești în engleză

Dacă faci parte din categoria celor care au un nivel mediu de cunoaștere a limbii engleze și pot înțelege fără probleme un text în această limbă, dar ți-e teamă să te exprimi, încearcă să te înregistrezi ori de câte ori citești sau pronunți anumite expresii și cuvinte. Acest lucru te poate ajuta să capeți mai multă încredere în tine și îți poate îmbunătăți pronunția. În paralel, poți viziona diferite videoclipuri online despre pronunția în limba engleză ori poți urma cursuri gratuite online.

Astăzi, mai mult ca oricând, limba engleză este tot mai des întâlnită și utilizată, astfel că perfecționarea nivelului cunoștințelor pe care le deții îți poate deschide noi oportunități profesionale și personale. Cu doar puțină determinare și organizare vei reuși să îți atingi obiectivele propuse în ceea ce privește învățarea sau exersarea limbii engleze.