20 June 2024
Logic Light

Iluminatul, o componentă foarte importantă a designului unui birou

Când vine vorba de iluminarea casei sau a biroului, aveți o mulțime de opțiuni. Dar dacă încercați să profitați la maximum de spațiul dvs., este important să știți ce fel de lămpi sunt cele mai bune pentru zonele deschise.

Iluminatul în birouri ar trebui să fie suficient de puternic pentru a oferi suficientă lumină pentru ca angajații să vadă, dar nu atât de puternic încât să provoace oboseala ochilor. În mod ideal, iluminatul ar trebui să fie reglabil, astfel încât să se poată face schimbări în funcție de momentul zilei sau de activitățile care au loc în birou.

Lămpi fluorescente sau cu halogen?

Atunci când realizați un plan de amenajare a unui spațiu de birou, este de asemenea important să luați în considerare ce tip de iluminat funcționează cel mai bine pentru anumite sarcini. De exemplu, luminile fluorescente sunt excelente pentru încăperile mari cu tavane înalte, dar nu funcționează bine pentru încăperile mici cu tavane joase, deoarece creează umbre și strălucire pe ecranele de calculator.

Lămpile cu halogen sunt ideale pentru iluminatul pentru sarcini, deoarece produc un fascicul de lumină concentrat, cu toate acestea, tind să fie mai scumpe decât alte tipuri de lămpi și necesită o întreținere specială (cum ar fi înlocuirea becurilor).Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să determinați de câtă lumină aveți nevoie în spațiul dvs. Dacă aveți un birou sau un studio mic, este posibil să aveți nevoie doar de câteva lămpi și de o iluminare de deasupra capului. Cu toate acestea, dacă lucrați la un proiect masiv, este posibil să aveți nevoie de mai multe tipuri de surse de iluminat.

Cel mai important lucru de reținut în ceea ce privește iluminatul este că acesta trebuie să fie funcțional, dar să ofere și valoare estetică. Dacă lucrați la un proiect mic cu spațiu limitat, luați în considerare instalarea unor lămpi de podea în jurul perimetrului camerei, astfel încât să ilumineze atât pereții, cât și obiectele din încăpere. Acest lucru va oferi suficientă lumină ambientală fără a se simți prea directă sau aspră.

Iluminat modern pentru spațiul de birou

În prezent, există multe tipuri diferite de iluminat Logic Light disponibile pentru a fi utilizate în birouri, inclusiv lumini fluorescente, becuri incandescente și lumini LED (care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât ambele). Pe lângă alegerea unui tip de bec care se potrivește nevoilor dumneavoastră, există, de asemenea, multe moduri diferite de a le instala, astfel încât să puteți avea control asupra cantității de lumină care strălucește în tot spațiul de birou.

Dacă doriți o iluminare mai blândă în spațiul deschis, folosiți becuri fluorescente sau cu LED în loc de becuri cu incandescență. Acestea vor răspândi lumina mai uniform și vor reduce strălucirea de la o singură sursă. De asemenea, poate doriți să luați în considerare instalarea unor întrerupătoare cu variator de intensitate, astfel încât să puteți regla nivelul de luminozitate atunci când este necesar.

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți lampa perfectă pentru casa sau biroul dvs. În primul rând, ia în considerare dimensiunea spațiului pe care încerci să îl luminezi. Dacă aveți o cameră mare, cu tavane înalte, un candelabru va funcționa foarte bine. Acestea pot fi folosite și în spații mai mici, dar vor avea nevoie de mai mult de un bec pentru a umple o cameră întreagă. Dacă nu doriți un candelabru, dar totuși doriți ceva care să aibă un impact mare, încercați să folosiți un abajur supradimensionat peste un corp de iluminat existent.

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai discret și mai subtil, există multe opțiuni disponibile care se pot potrivi cu ușurință în aproape orice decor fără să-l copleșească. Ai putea alege ceva precum o lampă de podea sau o lampă de masă simplă, fără ornamente – doar linii curate și poate câteva accente metalice, dacă dorești – sau chiar să alegi ceva mai modern, cum ar fi o lampă de podea cu LED.