17 June 2024

Igienizarea si dezinfectia cladirilor de birouri

Pe fondul pandemiei care ne-a tinut in sah in ultimii doi ani, spatiile de birouri au fost nevoite sa se adapteze si sa indeplineasca o serie de cerinte cu privire la igiena si dezinfectie. Cum poti sa tii virusul departe de birourile pline de angajati? Cum se efectueaza igiena si dezinfectia cladirilor de birouri?

Cum se face igienizarea in cladirile office

Intretinerea birourilor trebuie sa fie riguroasa, pentru a mentine un spatiu sanatos si a preveni imbolnavirea angajatilor. Trebuie respectata distantierea sociala, birourile se aerisesc zilnic, sa se respecte regulile de igiena personala si sa se instaleze statii de dezinfectare la fiecare intrare din cladire. De asemenea, se pun la dispozitia angajatilor dezinfectanti, in birouri, se face zilnic curatenie iar spatiile comune sunt spalate si dezinfectate des.

Specialistii de la Solution Atac recomanda, pe langa toate aceste masuri de igiena, operatiuni preventive de nebulizare a substantelor dezinfectante in spatiile comune din cadrul birourilor. Pentru a creste gradul de eficienta a cladirii, se igienizeaza des aparatele de aer coditionat si se incurajeaza oprirea functiei de ventilatie si recirculare a aerului, pentru a nu raspandi virusul SARS-CoV 2.

Trebuie dezinfectate frecvent zonele cu trafic ridicat, iar suprafetele atinse in mod repetat trebuie igienizate cat mai des: liftul, obiectele din spatiile comune, manerele usilor, mobilierul. Apoi, trebuie acordata o deosebita importanta dezinfectarii aerului din birouri, prin nebulizarea unor dezinfectanti pentru microaeroflora.

Expertii de la Solution Atac vor igieniza si dezinfecta cladirea de birouri cu ajutorul unor nebulizatoare, in care vor introduce cantitatea de produs dezinfectant necesar conform volumului incaperii. O manevra de dezinfectare de nivel mediu dureaza aproximativ 5 minute, in timp ce o dezinfectare de nivel inalt poate dura pana la o ora.

Dezinfectia si combaterea Covid-19 in cladirile de birouri

Pentru igienizarea si dezinfectia in cladirile de birouri, profesionistii de la Solution Atac vor utiliza substante dezinfectante virucide, levuricide si bactericide. Toate substantele folosite in aceste cladiri office detin avizul emis de Comisia Nationala pentru Produse Biocide si transforma spatiul de lucru intr-un mediu sanatos si sigur pentru angajati si clienti deopotriva.

Se vor utiliza dispozitive de dezinfectie care vaporizeaza substantele chimice si distrug agentii patogeni din aer si de pe suprafete. In plus, recomandam utilizarea aparatelor cu lumina ultravioleta UV-C pentru a dezinfecta aerul in proportie de 99,99% si pentru a preveni contaminarea personalului din birouri cu SARS-COV-2.

Unde predomina echipamentul IT, componentele trebuie intai deconectate de la sursa de alimentare cu energie electrica, abia apoi se aplica substantele dezinfectante. Evitati patrunderea lichidelor in fante si stergeti bine orice urma de detergent sau dezinfectant inainte de a reporni computerele.

La Solution Atac folosim solutii dezinfectante pe baza de alcool cu concentratie de cel putin 70%, caci acestea si-au dovedit eficacitatea impotriva Covid-19. Nu folosim solutii pe baza de clor acolo unde aceasta substanta poate afecta suprafata sau echipamentul IT si folosim doar biocide aprobate de Ministerul Sanatatii.

Pentru solutii complete de dezinfectie, deratizare si dezinsectie in cladirile de birouri, Solution Atac este partenerul tau de incredere. Solicita o oferta si afla cum poti sa tii daunatorii departe de angajati!