17 June 2024

reparatii chiller

Iata cum afli simplu si usor daca ai nevoie de reparatii chiller!

Un chiller este un echipament destul de complex – dar vital functionarii afacerii tale. Drept urmare, chiar si in lipsa motivelor intemeiate, exista situatii cand crezi ca ai avea nevoie de servicii reparatii chiller – pentru a garanta eficienta constanta a echipamentelor tale.

Totusi, de cele mai multe ori, problemele care iti par serioase sunt relativ minore, dar care tot au nevoie de interventia unor specialisti. Pe de alta parte, exista si probleme de care te poti ocupa personal, mai ales daca stii cum sa te orientezi in preajma unui chiller.

Iata cum afli simplu si usor daca ai nevoie de ajutorul profesionistilor!

Verifica daca chiller-ul este intr-adevar pornit

Un chiller oprit nu implica neaparat faptul ca echipamentul este stricat sau prezinta defectiuni sau daune. Un simplu intrerupator sau un fir deconectat pot avea un impact semnificativ asupra operatiunilor tale. In acelasi timp, aceste tipuri de probleme pot fi rezolvate de orice electrician, de obicei.

Exista si cazuri cand intrerupatorul a fost actionat accidental, oprind astfel chillerul. Pe scurt, nu uita sa verifici si lucrurile esentiale inainte de a apela, panicat, la servicii reparatii chiller.

Verifica daca chiller-ul isi face treaba

Mai exact, asigura-te ca acesta inca raceste cum trebuie. In functie de modelul de care dispui, poti verifica temperatura agentului de racire – in partea prin care acesta ar trebui sa acceseze restul instalatiei.

Daca agentul de racire este prezent, dar temperatura sa nu este destul de joasa pentru necesitatile tale, este posibil ca problema sa fie la nivelul evaporatorului sau la nivelul agentului de racire in sine. Dupa caz, oprirea temporara a instalatiei poate rezvola inghetarea evaporatorului (problema comuna), dar vei avea nevoie de servicii reparatii chiller pentru a inlocui agentul de racire.

Verifica daca pompa agentului de racire este functionala

Chiller-ul in sine are in compozitia sa si o pompa. Aceasta este reponsabila de transferarea agentului de racire in interiorul instalatiei. Evident, daca aceasta nu functioneaza, atunci agentul de racire sta pe loc.

De obicei, pompa poate intampina probleme atunci cand valvele de presiune sunt partial inchise. De modificarea starii acestora te poti ocupa personal. Totusi, in situatii grave, pompa poate prezenta daune sau pur si simplu agentul de racire se afla in cantitati foarte mici in interiorul sistemului. Desigur, aici ai nevoie de servicii reparatii chiller.

Verifica perimetrul ce inconjoara chiller-ul

Dupa cum probabil stii, orice instalatie de racire este afectata de mediul in care este pozitionata. Acesta afecteaza eficienta chiller-ului, motiv pentru care setarile unui astfel de echipament difera de la mediu la mediu.

Totodata, ar trebui sa verifici si izolatia tevilor aferente echipamentului. In timp, aceasta se deterioreaza si afecteaza eficienta si performanta chiller-ului. Pe scurt, trebuie sa te asiguri ca intregul sistem nu este inconjurat de obiecte sau agenti care pot impiedica procesul de racire.

Esti sigur ca ai nevoie de reparatii chiller?

Ei bine, daca problemele intampinate de tine nu pot fi rezolvate usor, fara a interveni la nivelul chiller-ului in sine, atunci ar trebui sa le lasi pe mana profesionistilor, dupa cum s-ar spune.

Din fericire, echipa ServiceFrigOnline este mereu pregatita sa asiste afacerile si sa le rezolve problemele de la nivelul sistemelor de racire!