17 June 2024

Foarfeci de frizerie – informatii utile in alegerea acestor produse

Alegerea unor foarfeci de frizerie trebuie sa tina cont de mai mutle lucruri, astfel incat aceasta alegere sa fie una cat mai potrivita. Prima ta prioritate din acest punct de vedere este ca acest foarfece sa se simta in primul rand cat mai confortabil in mana. In acest fel, veti reusi sa minimizati oboseala mainii. Multi frizeri dispun de o serie de foarfece pentru a face diverse frizuri, de aceea foarfecele trebuie ales in functie de acest lucru in primul rand.

Care este dimensiunea potrivita a acestor foarfeci frizerie?

In ceea ce priveste dimensiuena potrivita pe care o pot avea acesti foarfeci de frizerie, acest lucru depinde foarte mult de preferintele pe care fiecare le poate avea in parte. Unii frizeri prefera asadar un foarfece mai scurt, in timp ce altii prefera unul mai lung. Pentru a gasi o dimensiune cat mai ideala, puteti aseza foarfecele pe palma mainii. Orificiul pentru deget trebuie sa atinga baza degetului mare. Varful lamei ar trebui sa fie in ultima sectiune a degetului mijlociu. Pornind de la acest lucru, puteti sa va faceti o parere cu privire la foarfecele cel mai potrivit pentru mana voastra.

In ceea ce priveste tipul de lama cel mai potrivit pentru tunosare, va trebui sa va ganditi si in acest caz din acest punct de vedere. Exista asadar lame cu marginea tesita sau convexa. Ceea ce alegeti depinde foarte mult de preferintele pe care le aveti, dar si de stilul pe care il abordati. Exista asadar lame realizate din metale care le face mai usoare. Cei mai multi foarfeci de frizerie au un design cu micro crestaturi pe una sau pe ambele lame. De asemenea, acesti foarfeci de frizerie sunt apreciati pentru faptul ca pot scoate in evidenta anumite detalii.

Lamele convexe sunt si ele utile, acestea fiind numite si lame in “stil japonez”. Ele au o marigne foarte asemanatoare briciului. Foarfecele de acest fel este slefuit pe interiorul lamei, lucru care ii ofera frizerului posibilitatea de a taia foarte fin. Procesul de fabricatie este foarte asemanator cu cel folosit pentru fabricarea sabiilor de samurai, de aici si numele acestora. Foarfecele cu lama convexa este de obicei mai scump decat cel cu lama tesita. De asemenea, mai trebuie sa mai tineti cont de faptul ca acest foarfece mai necesita si o ascutire de specialitate, precum si o ingrijire adecvata, dar si o intretinere regulata.

Foarfeci de frizerie

In ceea ce priveste manerul unui astfel de foarfece, primul si cel mai important lucru il constituie designul foarfecelui si anume ca acesta trebuie in primul rand sa se simta confortabil in mana. Acest lucru variaza destul de mult de la stilist la stilist, in functie de forma mainii, dar si de stilul de taiere. In ceea ce priveste ascutirea foarfecelor, acestea ar trebui ascutite ori de cate ori este nevoie. De obicei este recomandata o ascutire a lor anuala, dar puteti verifica daca foarfecele are nevoie de o ascutire cam la fiecare 3-6 luni. In acest fel va veti asigura ca acesta functioneaza fara probleme.