20 June 2024

Firmă de izolații sau meseriașul din cartier? Ce alegem

Când ne construim casa mult visată, când ne-o renovăm ori când înlocuim izolația deteriorată, la cine să apelăm mai degrabă? Să chemăm în ajutor un om priceput și cunoscut prin vecini sau să  contactăm o firmă de izolații în ideea că știe să izoleze în mod profesionist?

 

Oare cei care au apelat în anii trecuți la meseriașii de prin cartier sunt acum mulțumiți de cum le sunt izolate locuințele sau se gândesc că n-au rezolvat nimic? Cei ce au sunat la compania de izolații pe care au găsit-o regretă factura plătită sau se felicită pentru decizia luată atunci?

 

Cum luăm decizia

În luarea deciziei contează și bugetul disponibil, și ușurința de a ne alege cu izolațiile necesare dar și încrederea că lucrarea va ieși bine. Ne dorim o casă bine izolată, care să ne ajute să ne ferim vara de căldura sufocantă, mai ales de caniculă, și iarna de frig și umezeală continuă, mai ales în episoadele de ger sau cu ploi reci.

Dacă într-adevăr dorim toate acestea pentru noi, nu cumva ar trebui să dorim să beneficiem de serviciile prestate de firma de izolații profesionistă, axată pe lucrul cu cel mai bun material izolator care există – spuma poliuretanică? Isoterm este o asemenea companie, și doar din denumire sună mult mai bine decât meseriașul în construcții pentru care aparatul de pulverizare a spumei poliuretanice este complet necunoscut.

Buget disponibil; ușurință/rapiditate în lucrare; încredere în servicii. Iată o scurtă recapitulare a factorilor care ne influențează decizia. Trebuie să hotărâm repede: dacă ne construim casa, partea cu izolații termice are momentul ei; dacă ne renovăm casa, ori o renovăm mai repede, ori ne blestemăm zilele; dacă înlocuim o izolație proastă (pusă poate de un alt meseriaș din cartier), s-o înlocuim odată!

 

Vom alege Isoterm

Găsim răspunsuri mulțumitoare la întrebările adresate în legătură cu această firmă de izolații din spumă poliuretanică:

  1. Avem suficient buget pentru ea? Reprezentanții săi ne îndeamnă pe toți să privim izolațiile din spumă ca pe o investiție, atât în confortul nostru termic (poate și fonic), cât și în scăderea facturilor lunare la energie cu până la 35%! Așa da! Investiția se va amortiza în câțiva ani și vom rămâne cu confortul și cu bani în buzunar mai multe zeci de ani după aceea.
  2. Este ușor să ne alegem cu o lucrare de izolare de la această firmă? Ei lasă un formular de contact și, deși sunt din București, se pot deplasa în orașele din toată țara pentru lucrare. Echipa vine, face un audit energetic, pregătește suprafețele de izolat, izolează pe loc, strâng, pleacă și gata. Fără cadre de susținere, fără elemente de suport, fără mare deranj.
  3. Putem avea încredere în serviciile lor? Dacă aflăm că au început în 2017, că au pe site o tonă de informații despre spuma poliuretanică și că sunt prezenți peste tot pe Google, atunci cel mai probabil putem ști că mergem pe mâna unor oameni care stăpânesc bine ceea ce fac. Și că au dotările necesare: echipamente, aparatură, spumă de calitate, plus că știu ce tip de spumă trebuie aplicată și unde.

 

În concluzie, și pentru a răspunde la întrebarea din titlu, ar fi o decizie mai bună să alegem o firmă de izolații. Să alegem Isoterm.