21 June 2024

Ești în căutarea unei plăci de păr calitative? Iată câteva aspecte importante de care e bine să ții cont

Fetelor, știm cu toate că uneori este destul de greu să te coafezi singură acasă, mai ales dacă ești pe grabă și nu ai timp de pierdut. Pe lângă timpul foarte scurt pe care de cele mai multe ori îl avem la dispoziție, un alt aspect foarte important de luat în considerare este dificultatea cu care putem obține coafura dorită. Un rol esențial îl joacă dispozitivul de coafat pe care îl avem la-ndemână, acesta poate deveni aliatul sau inamicul nostru. În rândurile care urmează vom detalia câteva aspecte de care trebuie să ții cont la achiziționarea unei perii de îndreptat părul, această fiind cel mai comun dispozitiv de coafat, ușor de folosit, și destul de rapid. 

Piața comercială îți va pune la dispoziție o mulțime de plăci de păr, însă dacă ești atentă la câteva aspecte, vei reuși să o găsești pe cea mai bună, și pe cea care se potrivește cel mai bine tipului tău de par.  Primul criteriu pe care trebuie să-l ai în vedere este învelișul plăcii de îndreptat părul, sau materialul din care acesta este fabricat. Cele mai comune plăci de păr sunt cele fabricate din ceramică întrucât sunt se încălzesc destul de repede, astfel vei putea să începi foarte repede să-ți îndrepți părul. De asemenea, placa de ceramică nu arde părul, și îl lasă mătăsos după îndreptate. Un alt avantaj al acestui tip de placă constă în uniformitatea căldurii pe care o păstrează pentru un timp îndelungat. 

Un alt tip de plăci de îndreptat părul sunt plăcile cu înveliș din turmalină. Principalul lor avantaj constă în durabilitatea, cât și în eficiența ridicată în comparație cu plăcile din ceramică. Dacă firul părului tău este subțire, creț, sau cel puțin are tendințe de încrețire, atunci placa de turmalină este alegerea potrivită. Această protejează părul în timpul îndreptării și nu-l afectează pe termen lung iar procesul de neutralizare a ionilor ce provoacă electrizarea părului se va dovedi foarte util.

Un alt tip de plăci de îndreptat părul sunt plăcile cu înveliș din titan. Acestea au ca principal avantaj menținerea unei temperaturi crescute pentru o perioada lungă de timp, pe lângă rapiditatea cu care se încălzesc – un criteriu deloc de neglijat. Dacă decizi să cumperi o placă de păr cu înveliș din titan trebuie să fii foarte atentă în timp ce-ți îndrepți părul, în mod normal nu ar trebui să insiști asupra aceleiași șuvițe de păr pentru că temperatura foarte ridicată ar trebui să îndrepte foarte repede părul, o a doua trecere peste o șuviță nefiind de cele mai multe ori necesară. 

Alegerea unei plăci de îndreptat părul calitative poate fi destul de grea, dat fiind că pe piață există foarte multe modele, iar multe dintre ele sunt foarte asemănătoare. De aceea, cea mai convenabilă variantă ar fi să verifici părerile altor cumpărători, folosind un comparator de prețuri care te va ajuta să găsești cea mai bună ofertă în doar câteva secunde.