2 decembrie 2020
Defecțiuni obișnuite ale cutiei de viteze și cum să le identificăm și să le remediem

Defecțiuni obișnuite ale cutiei de viteze și cum să le identificăm și să le remediem

Pentru mulți dintre noi, mașina noastră este singura noastră modalitate de a ajunge la muncă și de a ne duce copiii la școală. O defecțiune a cutiei de viteze poate fi o problemă serioasă care să includă un preț destul de exorbitant.

Defecțiune cutie de viteze: scurgeri de lichid de transmisie?

Îți alunecă uneltele sau ambreiajul tău produce un zgomot de măcinare? Experimentați oricare dintre aceste lucruri și v-ați putea face griji că este iminentă o defecțiune scumpă a cutiei de viteze.

Cu toate acestea, deși ar putea fi altceva, aceste „simptome” sunt ambele semne ale unei scurgeri de lichid de transmisie.

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme care ar putea duce în cele din urmă la defectarea cutiei de viteze, dacă nu este depistată și reparată la timp.

Din fericire, o scurgere de lichid de transmisie este de obicei relativ ieftină și ușor de reparat. Service auto drobeta-turnu severin este o opțiune foarte bună pentru o revizie a uleiului de transmisie.

Lichidul de transmisie are culoarea roșie și arată uleios. De asemenea, miroase a petrol.

Dacă se scurge, s-ar putea să-l vedeți cuminându-se sub mașină.

Scurgerile pot fi cauzate de o serie de factori diferiți. Dacă vă duceți mașina la un garaj, aceștia ar trebui să poată identifica cauza unei scurgeri.

Uneori, pot fi doar șuruburi libere care trebuie strânse în sistemul cutiei de viteze. Dacă ești încrezător că știi ce faci, s-ar putea să faci asta singur.

Alternativ, este posibil ca piesele erodate să fie înlocuite de un profesionist.

Angrenajele mele alunecă. Este acesta un semn al defectării cutiei de viteze

Angrenajele mele alunecă. Este acesta un semn al defectării cutiei de viteze?

Dacă uneltele dvs. alunecă, acest lucru trebuie reparat urgent. Acest lucru se datorează faptului că poate fi nesigur să conduci o mașină cu vitezele care alunecă.

Totuși, acesta nu este întotdeauna un semn al defectării cutiei de viteze. S-ar putea să fie pur și simplu ca fluidul de transmisie să nu fie la nivelul potrivit. Alternativ, unele piese pot fi uzate și ar putea fi nevoie să fie înlocuite.

Prevenirea este mai bună decât vindecarea

Întrucât una dintre cele mai frecvente probleme ale cutiei de viteze este legată de lichidul de transmisie, este important să vă asigurați că lichidul de transmisie este schimbat la un service auto autorizat atunci când este necesar (consultați manualul mașinii) și orice scurgeri sunt reparate cât mai curând posibil.

La unele mașini, puteți verifica singur nivelul lichidului de transmisie. Cu toate acestea, acest lucru nu este posibil pe multe mașini și va trebui să vă duceți mașina la garaj și să aveți un control profesional pentru dvs.