18 June 2024
stropuva-s40u-3325217

De ce trebuie să alegi o centrală care poate folosi mai multe tipuri de combustibil solid

Un sistem de încălzire perfect trebuie să răspundă câtor mai multe cerințe. Iar atunci când dorești să îți încălzești locuința folosind combustibil solid, așa cum este lemnul de foc de exemplu, atunci cu siguranță ar trebui să ai în vedere mai ales modelele care pot folosi mai multe tipuri de combustibil solid.

Despre motivele pentru care trebuie numaidecât să alegi și tu o centrală care funcționează cu mai multe tipuri de combustibil solid ne-am propus să vorbim în acest articol.

Astfel, dacă tocmai erai în căutarea unui sistem de încălzire pe bază de combustibil solid, atunci acest articol ți-ar putea fi de mare ajutor.

Ce tipuri de combustibil solid poti folosi pentru centrala

Așa cum spuneam, există o bogată varietate de tipuri de combustibil solid care pot fi folosite pentru alimentarea centralei. În România, cele mai populare tipuri de combustibil solid pentru centrale sunt:

  • Lemnul de foc – alegerea cea mai frecventă în rândul celor care își încălzesc casa folosind o centrală pe combustibil solid;
  • Peleți – o altă opțiune foarte populară în rândul celor care caută o variantă alternativă pentru a-și încălzi locuința;
  • Brichete – reprezintă de asemenea o alternativă foarte accesibilă mai ales din punct de vedere al scopurilor;
  • Cărbuni – chiar dacă nu toată lumea își încălzește casa cu ajutorul cărbunilor, trebuie să recunoaștem totuși că este o opțiune care merită luată în vedere mai ales datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă.

Ce marca de centrala sa alegi pentru a o alimenta cu mai multe tipuri de combustibil

stropuva-s40u
Stropuva

În cazul centralelor Stropuva putem folosi o mulțime de tipuri de combustibil solid. Mai exact, dacă optezi pentru un model universal, atunci vei putea folosi toate tipurile de combustibil solid menționate mai sus. Astfel, cu siguranță te va încânta această libertate de alegere a combustibilului pentru centrală.

Motivele pentru care ar trebui să alegi o centrală pe combustibil solid Stropuva sunt evidente. Vei putea alege mereu combustibilul care prezintă cel mai bun raport de randament și preț iar astfel vei reuși să alegi doar opțiunile economice. Practic, modelele de la Stropuva pot fi numite fără dar sau poate cele mai bune centrale termice pe lemne si carbuni ieftine cu un raport calitate preț./excelent!

Mai mult decât atât, vei putea alege combustibilul pe care să îl folosești pentru garantarea confortului termic și în funcție de spațiul de care dispui pentru depozitare. De asemenea, vei putea trage propriile concluzii în funcție de cât de avantajoase ți-au părut variantele încercate, astfel încât să o alegi pe cea mai economică dintre ele. 

Concluzii

Acestea fiind spuse, putem afirma faptul că există numeroase motive pentru care ar trebui să alegi și tu o centrală Stropuva pentru a o putea alimenta cu mai multe tipuri de combustibil solid. Posibilitatea alegerii combustibilului cel mai avantajos pentru tine te va încânta fără dar sau poate.

La fel de important este să te asiguri că alegi o centrală pe lemne și cărbuni care corespunde nevoilor tale astfel încât să te asiguri că modelul achiziționat face față cerințelor.