18 June 2024

De ce sa porti ochelari de soare

Stim ca intotdeauna ti-ai dorit ochelari de soare. Ii vezi in mai multe locuri si de fiecare data iti atrag atentia, insa nu stii cum sa ii alegi pe cei mai potriviti pentru tine? Intra pe ochelari Iasi si vei gasi cu siguranta solutia optima pentru tine.

Atunci cand alegi ochelarii de soare trebuie sa tii cont doar de moda sau si de alte aspecte?

Nu este cunoscut de foarte multe persoane faptul ca purtarea ochelarilor de soare este mai mult decat pentru styling. Ochelarii de soare ar trebui sa fie un produs esential pentru toata lumea. Ei ne protejeaza de razele UV si nu numai vara, ci pe tot parcursul anului.

Beneficiile ochelarilor de soare

Purtarea ochelarilor de soare ajuta la protectia ochilor contra razelor de soare si mai ales la protectia retinei, precum si la protejarea ochilor  de agentii externi care pot aparea in orice moment. Ati avut vreodata un gandac in ochi? Ne-am imaginat.

In plus, ele reduc uscaciunea ochilor si alergiile oculare cauzate de mediu, reducand astfel iritarea retinei noastre.

Daca ati avut vreodata o operatie oculara de orice fel, trebuie sa stiti ca expertii recomanda intotdeauna purtarea ochelarilor de soare in urmatoarele zile. Ochiul este una dintre cele mai importante zone ale corpului nostru si, de asemenea, cea pe care o neglijam cel mai mult.

Te-am prins. Asta pentru ca nu ti-am spus ca imbunatatesc aspectul maxilarului oferindu-ti o nota mai atractiva si mai interesanta!

Care este forma fetei mele?

Pentru a determina forma fetei si stilurile de ochelari care vor arata cel mai bine pe tine, indeparteaza parul de pe fata si uita-te direct la oglinda. Observati cu atentie forma generala si contururile fetei si parului.

Urmatoarele sunt cele sapte forme principale ale fetei si tipul de ochelari care se potrivesc cel mai bine fiecaruia:

Tipuri de ochelari pentru fata ovala

Fata in forma ovala

O fata ovala este considerata ideala pentru proportiile sale echilibrate. Pentru a mentine echilibrul natural al unei fete ovale, cautati rame de ochelari care au aceeasi latime (sau mai mult) decat cea mai larga parte a fetei. Ochelarii care nu sunt nici foarte inalti, nici foarte ingusti sunt o alegere buna.

Tipuri de ochelari pentru o fata in forma de inima

Fata in forma de inima

Treimea superioara a fetei in forma de inima este larga, iar a treia inferioara ingusta. (Aceasta forma este uneori mentionata ca un “triunghi inversat.”) Pentru a reduce latimea aparenta a partea superioara a fetei, alegeti ochelari care sunt mai mari in zona sa inferioara. Exista, de asemenea, alte optiuni bune, cum  ar fi ramele subtiri, de culoare deschisa si fara rama, care au un aspect usor si delicat.

Tipuri de ochelari pentru o fata alungita

Fata alungita

O fata alungita este mai lunga decat este larga si are o linie dreapta, alungita de pometi. Pentru a face o fata ovala sa para mai scurta si mai echilibrata, incercati rame de ochelari care sunt mai groase decat mari. Ramele cu ornamente sau contraste puternice aduc, de asemenea, sunt potrivite fetei.